9 iunie 2009

Metafizica

...si despre asta suna o mare parte a abordarilor mele pe acest blog. Concret, va zic sincer, nu am stiut cum se numeste, sau daca se poate incadra mai exact in vreun domeniu sau disciplina. Adevarul e ca nici nu prea am cautat. Sambata seara in schimb, am stat de vorba cu o persoana draga mie care citeste blogul si zicea ca ii place si ca abordez subiecte de metafizica. Pe moment nu am stiut ce sa ii raspund pentru ca nu am inteles exact ce inseamna metafizica.Aveam habar dar nu eram sigur.
Asa ca m-am uitat dupa si intr-adevar multe subiecte sunt legate oarecum si de metafizica.
Metafizica adreseaza gandirii intrebari de genul : "Care este natura realitatii?", "Exista Dumnezeu?", "Care este locul omului in Univers?"
Metafizicianul incearca sa clarifice notiunile prin care oameni inteleg lumea, incluzand existenta, notiuni de spatiu, timp, cauzalitate, posibilitate.
Mult mai recent, termenul metafizica a fost asociat pentru a caracteriza subiecte care sunt "deasupra" sau "in afara" acestei lumi fizice.
Conceptul de metafizica semnifica ceea ce este dincolo de fizica, de fizicalitatea lumii inconjuratoare si, deci, dincolo de real sau experimental.
Da, cred ca sunt subiecte legate de metafizica pe blog :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce simplu ar fi fost daca metafizica s-ar fi redus doar la atat cand in realitate se include si autoexclude din propriile valente.

Anonim spunea...

un site nou de METAFIZICA http://www.metafizica.info