19 iunie 2009

Modul de a privi lucrurile

When you change...the way of look at things / The things you look at change. - Wayne Dyer
Cand vei schimba...modul de a privi lucrurile / Lucrurile se vor schimba.


Iata o afirmatie care pe mine m-a schimbat foarte mult in ultima perioada ( de vreo 2 ani incoace). Carti motivationale, carti spirituale, lideri spirituali, filozofi, doctori in psihologie sau cei care studiaza fizica cuantica au spun acest lucru fiecare la momentul lui si in felul lui, dar esenta este aceeasi. Nu doar ca am citit in carti sau am vazut documentare despre acest lucru, ci cel mai important e ca l-am experimentat pe pielea mea, e experienta.
De exemplu daca vrei sa ma superi cu ceva, greu iti va reusi. Nici nu imi mai aduc aminte cand am fost suparat ultima oara, desi daca vreau pot sa imi gasesc motive destule crede-ma. Daca totusi ma supar sau ma enervez, ca nici eu nu's perfect, nu tine mai mult de 3 minute.
Iar acest lucru nu a fost mereu asa. Cei care ma cunosc de mai multa vreme pot sa confirme. Ba mai mult, eram primul la care ii sarea mustaru aproape in orice situatie.
Ce s-a schimbat? Modul in care privesc lucrurile. Perceptia asupra lucrurilor,evenimentelor.
Traiesc eu intr-un univers prietenos sau ostil? Care este? Este un univers plin de ostilitate si furie, in care oamenii vor sa se urasca si sa se omoare intre ei? Asta e ceea ce vezi? Deoarece daca tu incepi sa vezi lumea in acest fel, exact asta vei creea pentru tine in viata.
Propunerea mea, provocarea mea pentru tine este sa schimbi modul in care privesti lucrurile, si sa nu uiti ca persista acele lucruri in viata ta carora le opui rezistenta. Ai un gand negativ, s-a intamplat ceva nasol in viata ta, cel mai simplu mod de a scapa de acel gand e sa nu opui rezistenta, sa ii dai drumul. Nu te mai gandi la el.
Si nu e un lucru usor, si nu iti va iesi din prima, pentru ca acolo in spate e acel gand si acele experiente care iti spun ca treburile nu stau chiar asa si nu e atat de simplu. Inclusiv si modul in care ai fost crescut de catre societate iti spune cu totul altceva. Ceea ce vezi cu ochii iti spune altceva. Cum sa nu ai astfel de ganduri?
La care un Maestru ti-ar raspunde, sa il citez pe ND Walsch, asa cum a facut-o fiecare Maestru de'a lungul timpului : Nu judeca dupa aparente!!

10 comentarii:

blabla spunea...

Ok,de acord cu tot ce spui.poate ca sta inseamna sa fi puternic.dar ce pana mea faci cand viata te loveste exact unde nu-ti place?

Adrian SM spunea...

Io de vreo 2 ani si ceva sunt suparat daily... :) Ar trebui sa vad cum vine treaba asta ca altfel curand firma va ramane fara cativa sefi... :)
P.S. faina muzica :)

Anonim spunea...

Radu,parca mi-ai stii gandurile...La fel mi s-a intamplat si mie acum doi ani si vreo trei luni.de atunci sunt altfel.
Doar ca spre deosebire de tine,nu-mi sarea mustarul cu una cu doua,aveam altele si asta s-a schimbat.
Acum ma grabesc si nu pot spune mai multe.
Weekend placut!
Gabi.

Anonim spunea...

Interesant mod de a privi lucrurile... Si mie imi cam sare mustarul de la orice... hmmm... let's try...

Radu spunea...

adriana, eu vb numa de acele lucruri..cand te loveste viata exact unde nu iti place :)

Mugur, exact, trebuie invatat din fiecare situatie.

Adrian SM, poi ceva nu faci bine :) daca esti suparat in fiecare zi

Gabi, ma bucur ca ai trecut pe aici. :D

al2lea, let's try..functioneaza garantat doar putintica rabdare ;)

Cristian spunea...

da si tu ceva linkuri la cartile care le-ai citit,la filmultele care le-ai vazut...si de ce nu pune pe site din muzica ce te-a motivat.

Unknown spunea...

Cristian o parte din carti si din documentare,filme sunt puse in profilul meu.
lucrez la un nou blog acolo vor fi materiale de acest gen, asta asa..in premiera :)

Anonim spunea...

Hmmm suna interesant !

Petru spunea...

total de acord cu tine. schimba modul in care privesti lucrurile si lucrurile se schimba.

totul este energie, iar energia vibreaza. vezi ceea ce vibreaza cu tine si nimic altceva. asta inseamna ca realitatea din jurul tau nu e nimic altceva decat o oglinda.

Alina spunea...

There is no spoon... :)
http://www.youtube.com/watch?v=dzm8kTIj_0M