27 noiembrie 2008

Inchisoare mentala

De 2 zile am fost la Budapesta.De ce? Cand am pornit nu am stiut nici io exact.Cateva persoane din anturaj mi-au zis "Radu mergeti stati de vorba cu ea fiecare in particular vreo 2 ore si te va ajuta sa iti gasesti punctele slabe in orice domeniu." Zis si facut.Am intrat al 2-lea la dansa.Stiam ca este acel mare dosar,de obicei full of shit's,denumit subconstient.Dosar plin cu tipare bine infipte de mic copil pe baza caruia noi actionam,reactionam,creem.Multe din acest tipare sunt negative ( vezi sistemul creat in jurul tau ).
Vreau sa zic ca tipa asa adanc s-a bagat in mine,prin intrebari, pana cand inevitabil am ajuns la concluzia ca DA sunt 2 probleme negative care mi le imaginez despre mine de mic copil si care ma tine in lanturi.Nu am sa va zic acu' ce anume :).Ideea e ca are dreptate.Acele lucruri,acele sentimente negative imaginate despre mine ma tin pe loc.Hmm,e de munca.E bine ca stiu,le-am descoperit,sunt constient de ele acuma tot ce trebuie sa fac este sa actionez in asa fel incat sa schimb aceste tipare negative.Si asta necesita timp.Hop si o poveste pe tema asta.

Houdini a fost cel mai mare magician al timpului sau. El a fost si un fantastic spargator de lacate . Sustinea ca poate evada din orice celula din lume in mai putin de o ora.
Intr-un mic oras din Marea Britanie a fost construita o închisoare noua, iar Houdini a fost provocat sa încerce sa evadeze. Cum acestuia ii placeau si provocarile si banii, a acceptat propunerea.
Cand a sosit ziua cea mare, o multime de oameni si reprezentanti media se aflau la fata locului. Houdini a pasit increzator in celula si usa a fost inchisa. Si-a dat imediat jos haina si s-a apucat de treaba. Isi ascunsese in curea o bucata de otel flexibil si dur, lunga de 25 de centimentri, pe care apoi a folosit-o pentru a incerca sa deschida încuietoarea.
Dupa 30 de minute increderea i-a disparut. Dupa o ora era scaldat in transpiratie. Dupa 2 ore Houdini pur si simplu s-a prabusit peste usa, care s-a deschis imediat. De fapt usa nu fusese niciodata inchisa decat in imaginatia marelui magician.

Usa nu a fost inchisa decat in mintea lui Houdini, dar acesta a actionat ca si cum ar fi avut de invins o mie de lacate.Ca si in cazul lui Houdini, si noi suntem prizonierii propriei minti. Pentru a evada din “inchisoarea mentala”, trebuie mai intai sa realizam si sa acceptam acest lucru si apoi sa gasim cai prin care sa ne eliberam.

6 comentarii:

Anonim spunea...

De-aia n-ai mai fost pe aici?
Stiu din propria-mi experienta ca subconstientul ne poate face mult rau daca nu-l controlam prin autosugestie.
Si mai stiu ca nimeni nu ne poate ajuta mai mult decat noi insine.
Sa fii iubit! :)

Claudia spunea...

cred ca e a 'nspea oara cand citesc postarea asta si deschid fereastra pt comentarii dupa care o inchid si ies.daca scriu ceva la ,,glumeala'' nu e bine,daca scriu ceva serios imi desconspir oarece puncte slabe (in afara de alea evidente)si iar nu e bine.
hm...stiu!:)nici budha nu era perfect!asa ca n-am de ce sa-mi doresc eu sa fiu.

Radu spunea...

gabi,
ai dreptate noi ne putem scoate de acolo,acele sentimente reflexe neconditionate din subconstient e greu de controlat prin autosugestie dar poate fi un inceput de drum.
claudia,
te-am simtit,am stiut ca tu esti :D
scrie la glumeala sau la serios oricum scrie cum iti vine si ce te reprezinta..in leg cu postarea evident.

Claudia spunea...

...evident ca am sa scriu exact ce-mi puieste creierutzu in momentul respectiv.nu garantez ca va fi always in legatura stransa cu postarea,dar nu ma tem de cenzura,cenzura naste dorinte ,proteste sau bagat de picioare.s-auzim numa' de bine! :)

TreXeL spunea...

io nu stiu de ce-ti faci atatea probleme, doar ti-am spus... nu-i chiar asa mica, relax! :D

Radu spunea...

hehe..ai dreptate chiar nu e mica..e destul de mare.si acuma ca mi s-a pus oglinda in fata..pare si mai mare :D