20 noiembrie 2008

Un vis

Erau o familie obisnuita.Mama muncea in fabrica pentru bani de nimic,iar tatal era pensionat de boala dar pe langa asta lucra la o statie de benzinarie sa poata sa tina casa.Era foarte econom mereu avea bani la ciorap pt zile negre.Unul dintre copii era plecat in tari straine,al' mai mic lucra si el.Omul era un suflet bun era o singura problema..picase in patima beutului de cand copii erau mici.Mai mereu scandaluri in familie..chiar si mai dure.Pe cand erau mici copii se culcau cat mai devreme numa sa nu il prinda pe batran cand vine acasa.Apoi cand s-a facut mai mare,ala micu,a incercat sa il infrunte de mai multe ori ca doar s-a facut mare.Cand era baut il ura,cand era treaz niciodata nu ii zicea nimic..supararea ii trecea.Incerca sa ii raspunda prin ignoranta,injurii,violenta.Acum ca a murit batranu de mai bine de 1an si jumatate,ala micu se intreaba cum a putut sa il lase sa sufere atat.Daca se apropia de el,daca ii arata bunatate si iubire putea sa schimbe ceva.Viata a fost un calvar si pt batran simtindu-se singur si parasit,la fel si pentru al micu.
Dar...intr-o noapte,acu cateva zile,cei doi s-au reintalnit.Cele doua suflete s-au reintalnit.A fost pentru prima oara cand cei doi s-au imbratisat cu adevarat si s-au strans la piept..cu lacrimi in ochi.S-au bucurat ca se revad,batranul a zis ca a fost plecat la Oradea pentru o luna..radeau, erau fericiti impreuna.
Acum ala micu isi da seama ca fiecare suflet de om este minunat si ca doar alege o experienta de trait pentru a se cunoaste.

„Da. Poti alege sa traiesti ca experienta in tine, ca tine si prin tine, orice Aspect al Divinitatii”.
„Bine”, a spus Micul Suflet, „Atunci aleg Iertarea. Vreau sa traiesc experienta Sinelui meu ca acel Aspect al lui Dumnezeu numit Iertare Totala”.
„Priveste in jurul tau. Vezi vreun suflet care sa fie mai putin perfect, mai putin minunat decat tine?”
„Nu vad pe nimeni care sa fie mai putin perfect decat mine!”, a exclamat Micul Suflet. „Atunci, pe cine sa iert?”
In clipa aceea, un alt suflet a iesit din multime.
„Poti sa ma ierti pe mine”, a spus Sufletul Prietenos.
„Pentru ce?”, a intrebat Micul Suflet.
„Voi veni in viitoarea ta viata fizica si voi face ceva pentru care tu va trebui sa ma ierti”, a raspuns Sufletul Prietenos.
„Ce anume ai putea sa faci tu, o fiinta de Lumina atat de Perfecta, incat sa ma determini sa vreau sa te iert?”, a vrut sa stie Micul Suflet.
„O”, a zambit Sufletul Prietenos, „sunt sigur ca o sa inventam noi ceva”.
„Nu-ti cer decat un singur lucru in schimb”, a declarat Sufletul cel Prietenos.
„Orice! Orice”, a strigat Micul Suflet. Era impresionat sa afle ca putea trai experienta fiecarui Aspect Divin al lui Dumnezeu. Acum, el a inteles Planul.
„In momentul in care dau in tine, cand te lovesc”, a spus Sufletul cel Prietenos, „in momentul in care iti fac tot ce se poate imagina a fi mai rau – chiar in acel moment … aminteste-ti Cine Sunt Eu cu Adevarat.”
„O, n-am sa uit!”, a promis Micul Suflet. „Am sa vad in tine perfectiunea care te invaluie acum si-mi voi aminti intotdeauna Cine Esti”.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Povestea de astazi mi-a adus aminte de o poveste veche si la fel de trista. :)

Anonim spunea...

nimeni nu e perfect,da ,toti gresim,fiecare in felul lui,dar intr-un fel sau altul ne rascumparam greselile chiar fara sa ne dam seama de asta.sunt convinsa ca omul isi iubea copii,la fel cum sunt convinsa ca si cel mic isi iubea tatal,daca n-ar fi fost asa omul nu s-a fi ,,intors ''de la oradea iar cel mic nu l-ar fi visat.cel mic ar trebui sa stie ca NU e deloc vinovat pentru NIMIC.de fapt,stii cum l-ar putea face fericit acum pe ,,batran''?sa fie in viata tot ceea ce n-a fost el.

Radu spunea...

GAbi
nu mai e o poveste trista,ba chiar una cu happy end
Claudia
ai dreptate,ma gandesc ca ala micu se gandea..ca oamenii cateodata nu ii apreciaza pe cei de langa si cand nu mai sunt apar regrete ca trebuia sa fie altfel.dar se pare ca in acest caz ala micu si-a gasit raspunsurile si stie ca totul a fost asa cum a ales sa fie

Anonim spunea...

ma bucur sincer ca ala micu gandeste asa,e un barbat puternic si ai doresc sa ramana asa.

Anonim spunea...

vezi că diseară-ţi fac cu mîna
de la 22pm la 24pm
drumul este bun,ţine-o drept pe el şi,unde faci popas(să-ţi tragi sufletul)să ai parte de loc cu lumină şi OAMENI

Anonim spunea...

batranu mergea uneori la ala micu la lucru. destul de des. iar ala micu se purta ca si cum i-ar fi fost rusine ca batranu e tatal lui. eu nu-mi amintesc decat ca batranu il privea cu o duiosie fantastica si cu o mandrie cum rar vezi exprimata. da ala micu nu vedea.
iar eu am fost suficient de bou incat sa nu-i dau lu ala micu doua dupa ceafa si sa-i spun ce vad. ca m'asculta ori ba... ar fi trebuit macar sa-i spun.
i love that kid anyway

Anonim spunea...

la naiba anonimule,vezi ca ii dau lacrimile la copil si probabil pt ca ai dreptate.Nu de alta da si-a pus o masca cu ceva namol pe fata de se face harciaparcia.

Anonim spunea...

Salut Radu!

te astept si pe rEvolutia Interioara, la adresa:

http://georgeenea.blogspot.com

Multumesc, pe curand!

Claudia spunea...

deci,vreau reteta cu namol...da' de unde pana mea iau namol?:)

Radu spunea...

reteta cu namol e la mine si am si namol :)

Claudia spunea...

:)

Anonim spunea...

Ce sa spun? ca m-a cuprins tristetea? ca am plans? ca imi pare rau? ca ma simt vinovat? nici eu nu stiu.mi-e greu. as fi vrut sa fiu acolo.as fi vrut sa il mai pot vedea macar odata. dar mai mult decat atat as vrea sa vina si pe la mine dupa un drum de oradea si sa ma imbratiseze, sa pot sa ii spun ca il iubesc si ca imi este dor de el..... eu voi spera.....dar!?....daca nu merit? sufletul mare.

Anonim spunea...

Sigur meriti, sunt sigur ca va veni si pe la tine doar esti un suflet la fel de minunat.