22 februarie 2009

Sa vorbim despre stafii - I

Pentru a aplica cu succes filozofia de viata pe care ti-ai propus-o ( material,financiar,spiritual ) primul pas este sa intelegi si sa inlaturi cei trei dusmani din mintea ta - nehotararea,indoiala si frica.Acest trio mereu umbla in haita sunt de nedespartit,cand e descoperit unul, pe acolo pe undeva e si celalalt.Nehotararea e samanta fricii,nehotararea ia forma indoielii,cele doua se combina si rezulta frica!.Sunt extrem de periculosi,ei cresc si se inmultesc fara sa li se remarce prezenta.Nu fi superficial,gandeste-te mai adanc.De multe ori ei raman ascunsi in subconstient unde e mai greu de localizat si de eliminat.
Frica este doar o stare de spirit.Cele mai des intalnite forme ( 6 la numar ) de exprimare,care atinge orice om sub o forma sau alta la un momentdat,sunt : Saracia,Critica,Boala,Dragoste pierduta,Batranetea,Moartea.
Frica de saracie e suficienta pentru a distruge sansele de implinire pe orice plan.Frica paralizeaza ratiunea,increderea de sine,omoara imaginatia si entuziasmul,incurajeaza amanarea,cheama esecul sub orice forma,ucide dragostea.Frica de saracie e cea mai distrugatoare dintre cele 6 frici,cel mai dificil de stapanit si a aparut din tendinta omului de a ravni la bogatia aproapelui sau.
Simptome care demonstreaza frica de saracie :
1.Indiferenta.exprimata prin lipsa de ambitie,acceptarea oricarei compensatii pe care o poate oferi viata fara a protesta,apatie mentala si fizica,lipsa initiativei.
2.Nehotararea obiceiul de a permite altora sa gandeasca in locul nostru.
3.Indoiala.exprimata prin alibiuri si scuze menite sa ascunda propriile esecuri.
4.Ingrijorarea.exprimata prin gasirea defectelor celorlalti,tendinta de a cheltui dincolo de capacitatile propri.
5.Precautia exagerata.obiceiul de a cauta latura negativa a oricarei imprejurari ,gandind si vorbind despre un posibil esec.
6.Amanareaobiceiul de a amana pe maine ceea ce ar fi trebuit facut anul trecut.disponibilitatea la compromis si nu la lupta inversunata.
Frica de critica Este frica care ii impinge pe oameni nu numai sa le ia semenilor sai bunurile ci sa isi justifice faptele criticand caracterul seamanului sau.Se stie,hotul in critica pe hot.Producatorii de haine inteleg foarte bine aceasta frica.Cu fiecare sezon se schimba stilul produselor lor.Cine hotareste stilul? Clar ca nu consumatorul,ci producatorul.De ce? Banii.Teama de critica rapeste increderea de sine aduce prejudecati.Avem parte de critica de multe ori de la parinti,rude,sefi.
Simptome care demonstreaza frica de critica :
1.Constiinta de sine.exprimata prin nervozitate,timiditate in conversatie,priviri piezise.
2.Lipsa de echilibru.exprimata prin nervozitate in prezenta altora,pozitia corpului.
3.O personalitate slaba.lipsa de fermitate a deciziilor,lipsa farmecului personal,obiceiul de a ocoli problemele.
4.Complexul de inferioritate.folosirea cuvintelor pompoase pt a-i impresiona pe ceilalti,imitarea altora in vestimentatie,vorbire si comportament.
5.Extravaganta.obiceiul de a fi "in pas cu moda"
6.Lipsa initiativei.lipsa de incredere in propriile idei,ezitare in comportament si vorbire.
7.Lipsa ambitiei.apatia mentala si fizica,lispa unei afirmari clare,eroarea de a fi prea usor influentabil,acceptarea infrangerii fara proteste,suspiciunea fara rost contra altor persoane.

.....

7 comentarii:

TreXeL spunea...

:))la simtomele fricii de saracie stiu unu care se incadreaza brici :)
bine, cu amanarea cochetez si io

Radu spunea...

ma si io stiu unu :) . . dar sunt si mai multi,cred ca toti intr-o oarecare masura intr-un oarecare moment al vietii.

Radu spunea...

ba, e vb de pretenul nostru "uite berea uite somnu"? =)) acuma mi-am adus aminte.

Anonim spunea...

Asti-as neuroni?

Radu spunea...

welcome home,satmareanu
lumea si-a facut griji pt tine :)
mai degraba sunt niste tipare la dosarul subconstientului,care normal ca nu doarme ever si care nu discerne daca o informatie ii este utila sau nu..el doar o pune la dosar.
normal ca neuronii au rolul lor de a recepta si transmite informatia.

Anonim spunea...

Deci, multumesc. Puteam sa jur ca-s neuroni da daca zici tu ca-s tipare la dosar asa o fi ca doar tu le-ai pus. :)

Radu spunea...

ha!satmarene cred ca in final m-am prins si io..dupa ce stau lejer si ma uit la poza de antet..si vad ca is niste neuroni :P