5 februarie 2009

Si daca tot suntem la...


No Smoking,postez si eu una mica,scurta si foarte elocventa,inspirat de postarea lui FYM.
Normal ca nu am sa scriu poezii si teorii doar un scurt pasaj,de unde altundeva daca nu din Conversatii cu Dumnezeu vol I.

" Şi totuşi voi sunteţi cu toţii leproşi mentali. Mintea voastră este mâncată de gânduri negative. Câteva dintre ele vă sunt impuse. Multe le faceţi chiar voi înşivă, le imploraţi şi apoi le găzduiţi şi le purtaţi de grijă, ore, zile, săptămâni, luni - ba chiar şi ani.
... şi vă întrebaţi de ce sunteţi bolnavi.
Puteţi „să vă rezolvaţi câteva dintre problemele de sănătate” după cum ai spus tu, rezolvându-vă problemele de gândire. Da, puteţi vindeca unele dintre stările pe care le-aţi căpătat (vi le-aţi dat), tot aşa cum puteţi opri din dezvoltare noi probleme majore. Şi toate acestea le puteţi face, schimbându-vă modul de gândire.
De asemenea - şi nu-mi vine să vă sugerez aceasta pentru că sună atât de profan în gura lui Dumnezeu dar - pentru numele lui Dumnezeu! - îngrijiţi-vă mai bine.
Nu aveţi nici un pic de grijă de trupul vostru, îi daţi foarte puţină atenţie, până ce suspectaţi că ceva nu este în regulă cu el. Nu faceţi practic nimic pentru o întreţinere preventivă. Aveţi mai multă grijă de maşina voastră decât de trupul vostru - ca să nu zic mai mult.
Nu numai că nu reuşiţi să preveniţi căderile de sănătate prin consulturi regulate, analize o dată pe an şi folosirea terapiilor şi medicamentelor care vi s-au dat (de ce mai mergeţi la doctor să cereţi ajutor, dacă apoi nu folosiţi remediile pe care vi le sugerează? La asta puteţi să-Mi răspundeţi?) - în plus, în răstimpul dintre aceste consulturi vă maltrataţi groaznic trupul, după care nu faceţi nimic!
Nu faceţi nici un fel de sport, trupul devine fleşcăit şi, încă şi mai rău, slab, din cauză că nu-l folosiţi.
Nu îl hrăniţi cum trebuie, slăbindu-l, astfel, şi mai tare. Apoi îl umpleţi de toxine şi otrăvuri şi de cele mai absurde substanţe pe post de hrană. Şi totuşi, această minunată maşinărie încă funcţionează; ea încă pufăie înainte, împingând cu curaj, făcând faţă acestui atac sălbatic.
Este oribil. Sunt oribile condiţiile în care vă obligaţi trupul să supravieţuiască. Dar nu faceţi nimic sau aproape nimic în această privinţă.
Veţi citi toate acestea, veţi da din cap aprobând plini de regrete şi veţi continua să-l maltrataţi. Şi ştii de ce?

Mi-e teamă să întreb.

Pentru că nu aveţi voinţa de a trăi.

Este o acuzaţie foarte dură.

N-am avut intenţia să fie dură şi nici nu trebuia să fie o acuzaţie.
„Dur” este un termen relativ; un mod de-al tău de a judeca cuvintele. „Acuzaţie” implică vinovăţie şi „vinovăţia” implică acţiune greşită. Aici nu e vorba de acţiune greşită şi nici de vinovăţie sau acuzaţie.
Am rostit doar un adevăr. Ca toate adevărurile, are calitatea de a te trezi. Unora nu le place să fie treziţi. Majoritatea nu doresc acest lucru, ci ar vrea mai degrabă să fie lăsaţi să doarmă.
Lumea este în starea în care e, din cauză că este plină de somnambuli.
În ceea ce priveşte afirmaţia Mea, ce ţi se pare neadevărat în ea? Tu nu ai voinţa de a trăi. Cel puţin nu ai avut-o până acum.
Dacă-mi spui că „te-ai convertit instantaneu”, îmi voi schimba prezicerea în legătură cu ce vei face acum. Recunosc că prezicerea Mea se bazează pe experienţa trecută. Scopul ei a fost să te trezească. Uneori, când o persoană doarme foarte adânc, trebuie s-o scuturi un pic.
Am văzut că, în trecut, ai avut foarte puţină voinţă de a trăi.
Acum poţi să negi aceasta, dar, în cazul de faţă, acţiunile tale spun mai mult decât vorbele.
Dacă ai aprins vreodată o ţigară în viaţa ta - ca să nu mai zic dacă ai fumat un pachet pe zi timp de douăzeci de ani, ceea ce ai şi făcut - ai foarte puţină voinţă de a trăi. Nu-ţi pasă ce faci cu corpul tău.

8 comentarii:

TreXeL spunea...

da ce v-a apucat pe toti? :)

Radu spunea...

ma sincer,mi-a placut pasaju din carte prea mult incat sa nu fac un post din el..e prea tare.
in rest..sunt Pro Life!!
a da. si mi-a placut si poza mega concurs cu premii! :)

Anonim spunea...

Eu sunt exact cum scrie in carte.Recunosc si nu am vointa sa ma schimb,cred ca nici nu vreau. :(

TreXeL spunea...

bai, ce clip!!! bestial!!!

Anonim spunea...

Hehehe... Trexel... cum? Nu te-ai prins? Postu e pentru tine! :-)
Ca tot te lasi de fumat...
Si... da! Reclama e bestiala! E mai rau decat pe pachetele de tigari!

Radu spunea...

trexel,treaba e true story..2 tipi in '69 au cumparat leul...

al2lea,trexel se referea la clipul de pe dreapta cu "Christian the Lion" ca e bestial din cate imi dau seama.

Anonim spunea...

Asaaaa... merci! Iara are dreptate Trexel... e bestial!

Anonim spunea...

Asaaaa... merci! Iara are dreptate Trexel... e bestial!