12 martie 2009

08:00 Stiri din viitor

1. Azi s-au inaugurat primele Comunitati de Invatare din Romania,care vor lua locul vechiilor scoli,urmand ca in 5 ani sa le inlocuiasca de tot,urmand exemplul altor state fratesti de pe glob. Totodata se va trece la noul concept de invatare Educatie pentru Creatie cu scopul nu de a baga ceva in capul oameniilor,ci mai degraba de a scoate ceva din ei.In aceste Comunitati de Invatare,elevii nu vor fi grupati dupa varsta sau sex, ci vor forma grupe de interes, indiferent de varsta, sex, rasa,cultura. In aceste grupe vor fi tineri si varstnici deopotriva.

2. In cadrul proiectului global Economie pentru bunastare s-a hotarat,de comun acord, profitul min-max sa fie cuprins intre 5-15%;cum profitul nu sta la baza economiei in zilele noastre,ci bunastarea intregii omeniri. Pentru trasparenta totala, Omenirea a decis sa ramana in continuare afisate in dreptul produselor atat pretul de cumparare cat si cel de vanzare.

3. "Dependenta umanitatii fata de animele, pentru mancare, companie, imbracaminte, cercetare stiintifica este nula", afirma Omenirea." Animalele poate nu au la fel de multe dorinte ca si oamenii, totusi sunt cateva dorinte comune si intelegem cateva lucruri in comun. Dorinta de a bea si de a manca,de a gasi adapost si companie, de a avea libertatea de miscare si de a evita durerea. Aceste dorinte sunt simtite atat de animale cat si de oameni. Omul stie ca toti suntem pamenteni, iar prin definitie pamantean este o persoana care locuieste pe pamant, cu totii evoluam aici impreuna" afirma aceeasi sursa.

4. S-a pus in functiune,dupa 3 ani in care a fost in faza de proiect,noul tren SSM v2,fratele mai mic a lui SSM v1. Foloseste magneti pentru propulsie,este complet suspendat de un câmp magnetic si necesita mai putin de 2% din energia folosita de un avion de acum 20 de ani. Acest tren nu are roti, deci nimic nu se poate uza. SSM v2 este proiectat intr-un tub care poate sa calatoreasca cu pana la 6400 km/h intr-un tub fara miscare,fara frecare care poate fi pe uscat sau sub apa. Rapid, nepoluant, consumand doar o fractiune din energia consumata acu' 20 de ani pentru aceleasi scopuri.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Cea mai frumoasa veste pe care am primit-o de ceva timp incoace.
Sustin intitiativa.Imi puteti da mai multe amanunte?
Multumesc.

Anonim spunea...

Deci pe langa ca articolul ii super misto, titlul e beton spre genial.
Da o nelamurire tot am: halatu', cat e halatu? :)

Anonim spunea...

halatul ar trebui sa fie gratis,nu?
medicul de garda.

Anonim spunea...

Radu, te-ai intrecut pe tine... imi plac mult stirile din viitor. Pacat... sunt prea batran, cred, ca sa mai fiu pe vremea cand in ziare vor aprea stirile astea. Mi le salvez insa in minte... astfel le voi pastara etern.

Radu spunea...

Anonim,
ms pt sustinere,asta se intinde pe termen lung si foarte lung,poate nu mai suntem in viata pana atunci dar putem fi motorul schimbarii..impreuna.
Satmareanu,
care halat?
al2lea,
cum sa fi prea batran? eu te-am vazut,pe mine nu ma poti pacali.

Anonim spunea...

Deci, halatu alb.

Anonim spunea...

Nu cred ca era raspunsul bun. Poti sa-l stergi.

Radu spunea...

Ding!
Raspuns bun! - "Care halat?"
..daca ma gandesc si la noua postare :)