9 martie 2009

Al 3-lea ochi

Criza economico-financiara care a cuprins intreg globul e subiect de discutie peste tot.Tubul asta baga toata ziulica,pe casa scari,pe la servici,pe net,pe bloguri etc. e o isterie generala legata de subiect.Normal ca paleta de culori este foarte vasta si fiecare picteaza in felul lui.O mai fi ceva nou de spus si dezbatut pe aceasta tema? Habar n-am.Totusi,stiu ca in tot "raul" exista un "bine",stiu ca oriunde sunt probleme,greutati se nasc oportunitati.Depinde cum o vede fiecare.O fi paharu' pe jumatate gol sau pe jumatate plin.Esti economist,inginer,tamplar,medic,avocat etc.Castigi 500euro.Ai intalnit economisti,ingineri,tamplari,medici,avocati care castiga de 2,3,4,10 ori mai mult ca tine? Poi DA.Si sunt si care castiga de 2,3 ori mai putin ca tine? Poi DA.Cum se poate ca unii castiga mai mult altii mai putin? De ce depinde? De politica sau de situatia economica a tarii,depinde de vreme,de religie,..de mine depinde,de telurile,visele,vointa mea? Nu stiu.
Desigur sunt fapte de necontestat,multi raman fara locuri de munca si situatia pare fara iesire pentru multi,totusi cred ca fiecare poate sa iasa din impas daca chiar vrea cu adevarat.Cei mai afectati sunt angajatii,liber profersionistii iar cei mai castigati,o mana de oameni, sunt cei care cunosc cu adevarat jocul cu banii,prevad boala,vad simptomele si iau masuri din timp.
Criza e consecinta a haosului in care traim pe acest glob.Care ar fi problema reala?
E de natura politica? Nu. Economica? Nu. Militara? Nici.
Problema,provocarea reala e de natura spirituala,credinta.Intram in sala de operatii azi cu instrumente de vindecare din sec. I.Am construit lumea pe baza unui set de credinte care ne invata sa ne fie frica,ca suntem separati,ca trebuie sa ucidem in numele credintei.Toate acestea au dus la haos politic,economic,social etc.
Provocarea adevarata e la nivel de credinte,la nivel spiritual.Aici trebuie intervenit ca pe urma se rezolva si restul.
Un gand al lui A.Einstein,daca nu se vede click pe poza.

4 comentarii:

Anonim spunea...

mult adevar in articolul dvs.aceasta este problema de fond.
ati punctat f. bine ceea ce majoritatea numeste "realitatea zilelor noastre".
practic saltul in constienta&constiinta este ceea ce ni se propune si ceea ne poate "salva" ca rasa.
multumesc.

Radu spunea...

multam de aprecieri.

Anonim spunea...

Mie imi place ce spune Einstein.Ma regasesc si pe mine pe undeva si nu prea-mi face placere sa recunosc.
Ce mai fci,Radu?Cum se simte nepotica ta?
O zi minunata si sunt sigura ca vom trece cu bine peste aceasta perioada de criza!Am mai trecut noi prin zile grele si am reusit sa iesim la liman!
Gabi.

Ultimus Romanorum spunea...

Criza e una singura, si e spirituala...Interesant articolul si felicitari pentru blog.