5 martie 2009

Concepte - wtbdwk

Ieri am gasit intr-un folder,stiti voi folderul acela unde puneti fisiere mai vechi
de pe desktop sa faceti putin curat.Ce am gasit? Un fisier in care mi-am salvat un pasaj dintr-un film -WTBDWK?- cu vreo 2 ani in urma.Il citeam mai mereu,ma punea pe ganduri.
Nu pot sa nu il impartasesc si cu voi acest pasaj asa ca iata-l :
Oamenii de rand din lumea aceasta, care traiesc si considera viata ca fiind plictisitoare, sau care nu se simt inspirati de viata, cred aceasta pentru ca nu au facut nici o incercare sa obtina cunostintele si informatia care sa-i inspire.
Ei sunt atat de hipnotizati de mediul in care traiesc, prin intermediul mass-media, al televiziunii...al unor oameni care traiesc si creeaza idealuri.Si toti se straduiesc sa devina asemenea acelor idealuri. Ca si valoare, acestea sunt toate iluzii,carora multi oameni li se abandoneaza, si-si traiesc vietile in mediocritate.
Si se poate sa traiasca acea viata si se poate sa nu-si doreasca niciodata, se poate sa nu urce niciodata la suprafata, ca sa-si poata dori sa fie altceva.
Dar daca se ridica totusi la suprafata si se intreaba: "Mai exista si altceva mai mult?" sau "De ce sunt aici?","Care e scopul vietii?" "Incotro ma indrept?","Ce se intampla cand mor?"
Cand incep sa-si puna aceste intrebari, incep sa flirteze si sa interactioneze cu perceptia faptului ca poate au o cadere nervoasa. Dar de fapt atunci vechile lor concepte,si felul in care-si vizualizeaza viata in lumea aceasta, incep sa se prabuseasca.
Suntem pe un teritoriu in totalitate nou, din creierul nostru, si deoarece suntem pe un teritoriu complet nou, practic ne reconfiguram creierul,si efectiv ne reconectam la un nou concept, care practic ne transforma, din interior spre exterior.
Daca imi modific mintea, schimb astfel si ceea ce aleg?
Daca imi modific alegerile, mi se va schimba si viata?
De ce nu ma pot schimba? De ce anume sunt dependent?
Care lucru de care sunt atasat, din punct de vedere chimic, il voi pierde?
Si ce persoana, loc, moment in timp sau eveniment,
de care sunt atasat, din punct de vedere chimic,
si pe care nu vreau sa le pierd pentru a nu fi nevoit sa experimentez
reactia chimica care ar putea rezulta din aceasta?
De aici, tragedia umana.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Radu,poate ca cei care nu-si pun intrebari sunt mai fericiti.Traiesc viata ca niste roboti si sunt multumiti ca dupa o zi de munca sa stea in fata televizorului si sa vada o emisiune cum sunt pe unele canale TV.
vad ca la tine e si muzica potrivita acestui articol.e o atmosfera de mister!
Somn usor!

Radu spunea...

Nu stiu daca asta e fericirea,dar fiecare alege pt el.Oricum,fiecare alege ce sa experimenteze in viata.Singura prostie e ca sunt multe surse care te robotizeaza,nu mai apuci sa gandesti ci gandesc altii pentru tine.

TreXeL spunea...

ma nu stiu, cre ca-mi placea mai mult daca se numea WTFDWK

Radu spunea...

poi asa se cheama,dar trebuia cenzurat cumva Fu'.