16 martie 2009

Nimic din ceea ce vezi nu este real

Avand in vedere schimbarile multiple care apar in viata noastra in aceste vremuri tumultoase,impartasesc cu tine un concept care te poate ajuta sa treci prin diferite provocari.
Te invit sa iti schimbi experientele de viata actuale prin schimbarea perspectivei actuale asupra vietii;sa gasesti noi idei despre tine insuti,despre scopurile tale si scopul vietii in general,despre cum functioneaza viata, si - probabil cel mai important - motivul pentru care lucruri se intampla si s-au intamplat in viata ta.
Este o abordare,o schimbare de atitudine din punct de vedere spiritual.
Nimic din ceea ce vezi nu este real!
Aceasta afirmatie este probabil cel mai greu pentru oameni sa il accepte.Sustine ca la tot ce ne uitam,tot ce experimentam, nu este real.Nimic nu este defapt ce ne-am imaginat a fi.
Asta nu inseamna ca nu este acolo.Inseamna ca nu este "real".Adica,nu este " intr-adevar" ceea ce "pare a fi".Nu este ceea ce pretindem a fi.Pentru o intelegere mai buna a acestui fenomen - Universul Holografic , Michael Talbot.
Afirmatia "Nimic din ceea ce vezi nu este real" are de a face cu fizica cuantica desi este mai mult decat o observatie stiintifica,este si un adevat psihologic si spiritual.Avand cunostinta de acest adevar poate fi foarte vindecator - mai ales in situatii de mari probleme sau mare stres.
Daca crezi ca ceea ce experimentezi in situatii de dificultate este real,se va transforma literalmente in realitate exprimate in efectul pe care il au in viata ta.Daca,pe de alta parte,stii ca nu este nimic real si efectul este pur si simplu doar ceva ce tu ti-ai imaginat,neavand nici un rezultat nici o esenta defapt,poti sa faci ca acel efect sa dispara imediat.
Conversatiile spun ca lucrurile carora le opui rezistenta persista,cand nu mai opui rezistenta "vezi prin" ele dispar.Astfel ca , inceteaza sa mai aiba forma sa iluzorie.
Daca ai impresia ca mesajul este,printre randuri,identic cu mesajul filmului The Matrix,ai dreptate.Sa ne aducem aminte,in film personajele reprezentau viata intr-o lume inchipuita,imaginara creata de gandurile lor, si faptul ca personajul principal Neo a devenit un fel de "zeu" printre oameni prin simplu fapt ca si-a antrenat mintea sa reziste in fata aparentelor lucrurilor ( precum gloantele care se indreptau spre el ) si sa nege realitatea lor.
Asadar primul pas este sa negi realitatea oricarui lucru ce te poate afecta in interior. Atat cele "rele" cat si cele "bune".Bine,bine dar de ce si asa numitele efecte "bune" ? Raspunsul e ca, privindu-ti cea mai mare bucurie drept in fata si numind-o cum si e de fapt, o iluzie, n-ai cum ramane atasat profund de ea. S-ar putea sa te mai bucuri de ea, dar literalmente "te vei bucura in draci". Adica vei scapa de dracii dependentei de o forma particulara a placerii tale de a trai.
Este aceasta dependenta fata de oameni,de locuri,de lucruri care creaza agitatie acolo unde odata era pace,suferinta acolo unde a fost bucurie,durere unde a fost placere,necaz acolo unde odata a fost fericire.Acest lucru a fost cel mai bine descris de catre Ken Keyes jr. in cartea sa A Handbook to Higher Consciousness. Poti sa spui ca esti dependent de o persoana,loc sau experienta daca in absenta acestora iti pierzi fericirea.
Este important de notat faptul ca negand realitatea esentiala a tot ce gandim,spunem sau vedem nu o indepartam neaparat de noi.Mai degraba reformam experientele noastre permitandu-ne sa observam ca avem de a face cu o iluzie.Doar atunci avem posibilitatea (a) sa lasam iluzia sa continue sau (b)sa punem capat acesteia.
Cat timp credem ca tot ce ni se intampla este real,ne vom imagina fara nici o putere de a schimba efectul lor asupa noastra.Ne vom vedeam fara putere in viata insasi,pur si simplu trecand prin experiente constatand ca suntem la mana efectului.

10 comentarii:

TreXeL spunea...

sleezy

Anonim spunea...

"Aceasta afirmatie este probabil cel mai greu pentru oameni sa il accepte"

Dezacordu asta e facut cu ocazia zilei de 15 martie?

Anonim spunea...

Ce e aia "sleezy"? Ca eu sunt mai de la tara...

Anonim spunea...

1.Sleezy or Sleezie: is what me and my friends define as the dirtiest of dirty sexually. not only is he/she nasty sexually but also a hoe or a slut doing almost anything..

2.low class, trashy, disgusting, sleeze bag, trailer trash

3.Cheap, half-hearted.

TreXeL spunea...

:)))))))))) baai, unii sunt asa de previzibili

TreXeL spunea...

na bun, si acuma sa explic
pai afirmatia asta cu nimic nu e real chiar asa e, sleezy.

Radu spunea...

darius,e de 15,18,23 martie,iunie,august.de ce vrei tu sa fie :)
trexel,ai dreptate..oarecum,la prima vedere asa pare sleezy,insa down the rabbit hole incepe sa capete sens.

TVDC spunea...

Te-ai intrebat vreodata de ce?!


www.tvdece.blogspot.com

Anonim spunea...

Asta cu reclama de-al cui e?

Anonim spunea...

hmmm... noroc cu voi, ca m-am luminat (bustean)