27 martie 2009

Personalitate + part II

Considerand ca ti-ai facut testul din postul anterior,sa vedem fiecare tip de personalitate in parte prin ce se caracterizeaza,puncte forte.Daca nu l-ai facut nu e timpul pierdut.
Personalitatea sangvinicului popular - extravertitul,vorbaretul,optimistul
  • Emotiile S.P. - personalitate atragatoare,vorbaret,povestitor,sufletul petrecerii,simtul umorului,memorie pentru culoare,nevoia de a-l atinge pe ascultator,emotional si expansiv,entuziast si expresiv,vesel si efervescent,curios,bun pe scena,traieste in prezent,dispozitie schimbatoare,sincer din toata inima,intotdeauna un copil.
  • S.P. ca parinte - aduce veselie in casa,este indragit de prietenii copiilor lui,transforma dezastrul in umor,este maestrul circului.
  • S.P. la lucru - se ofera voluntar,concepe noi activitati,arata grozav la suprafata,creator si plin de culoare,are energie si entuziasm,debuteaza in mod furtunos,ii insufleteste pe altii sa i se alature,ii farmeca pe altii sa lucreze.
  • S.P. ca prieten - isi face prieteni cu usurinta,iubeste oamenii,ii priesc complimentele,pare interesant,invidiat de altii,nu este ranchiunos,isi cere scuze repede,ii plac activitatile spontane.
Personalitatea melancolicului perfect - introvertitul,ganditorul,pesimistul
  • Emotiile M.P. - profund si ganditor,analitic,serios si orientat spre scop,potential de geniui,talentat si creator,artist sau iubitor de muzica,filozof si poet,apreciaza frumusetea,sensibil la ceilalti,se sacrifica pe sine,constiincios,idealist.
  • M.P. ca parinte - stabileste standarde inalte,vrea ca totul sa fie facut corect,pastreaza casa in buna ordine,strange dupa copii,isi sacrifica propria vointa dupa altii,incurajeaza educatia si talentul.
  • M.P. la lucru - urmeaza cu strictete un program,perfectionist,constiinta detaliului,perseverent si meticulos,ordonat si organizat,ingrijit si curat,econom,vede problemele,gaseste solutii creatoare,nevoia de a finaliza orice proiect inceput,ii plac listele,schemele,graficele si simbolurile.
  • M.P ca prieten - isi face prieteni cu precautie,se multumeste sa stea deoparte,evita sa traga atentia asupra sa,statornic si devotat,va asculta plangerile,poate rezolva problemele altora,profund interesat de alti oameni,miscat pana la lacrimi de compasiune,cauta partenerul ideal.
Personalitatea colericului puternic - extravertitul,cel ce actioneaza,optimistul
  • Emotiile C.P. - nascut sa conduca,dinamic si activ,nevoia impulsiva de schimbare,trebuie sa corecteze ce e gresit,dotat cu vointa puternica si decis,neemotiv,nu poate fi descurajat cu usurinta,independent si multumit de sine,degaja incredere,poate sa coordoneze orice.
  • C.P. ca parinte - exercita o conducere puternica,stabileste scopuri,motiveaza familia pentru actiune,stie raspunsul corect,organizeaza gospodaria.
  • C.P. la lucru - orientat spre scop,vede intregul tablou,bun organizator,cauta solutii practice,trece repede la actiune,deleaga sarcinile,insista pe productie,realizeaza scopurile,stimuleaza activitatea,prospera in opozitie.
  • C.P. ca prieten - nu are prea multa nevoie de prieteni,va lucra pentru activitatea grupului,va conduce si organiza,de obicei are dreptate,exceleaza in imprejurari critice.
Personalitatea flegmaticului linistit - introvertitul,observatorul,pesimistul
  • Emotiile F.L. - personalitate sobra,impasibil si relaxat,calm,stapanit pe sinesi temperat,rabdator,bine echilibrat,viata statornica, linistit dar spiritual,compatimitor si bun,isi ascunde emotiile,impacat cu sine,bun la toate.
  • F.L. ca parinte - este un parinte,isi rezerva timp pentu copil,nu se grabeste,poate sa accepte binele si raul deopotriva,nu se supara repede.
  • F.L. la lucru - competent si ferm,linistit si agreabil,are abilitati administrative,mediaza problemele,evita conflictele,lucreaza bine in conditii de presiune,gaseste solutia simpla.
  • F.L. ca prieten - te intelegi usor cu el,este agreabil si placut,inofensiv,este un bun ascultator,are simtul umorului,ii face placere sa priveasca oamenii,are multi prieteni,compatimitor si atent.
Am facut doar o sinteza,pentru o abordare mai profunda va recomand Personalitate Plus , o carte excelenta.

5 comentarii:

Anonim spunea...

La mine potriveste la fix... dar am si eu o intrebare: cum ti-ai dat seama ce tip de personalitate am, inainte sa-ti dau rezultatul testului? Ca ne-am intalnit numai o data...

Radu spunea...

Poi a fost de ajuns o intalnire,mai ales sa recunosti un sangvinic,e cel mai usor :)

TreXeL spunea...

na bun ma si daca stim la ce ne ajuta?

Radu spunea...

de ex. un melancolic perfect se intelege greu cu un coleric puternic.un coleric arunca cu orice le trece prin cap fara sa se gandeasca prea mult.melancolicul e cel care planifica tot,fiecare actiune, fiecare gand si presupune ca altii fac la fel.vede in fiecare comentariu un inteles ascuns,adanc.pe masura ce melancolicul intelege mai bine aceste tipuri de temperament isi da seama ca colericul nu vrea sa il supuna,nici macar nu se gandea la el gand a aruncat cu cuvinte si nu a planuit nimic.
so, te poate ajuta sa te intelegi mai bine si sa ii intelegi pe altii mai bine din acest pdvdr :)
cam asta a fost scopul celor 2 posturi.

TreXeL spunea...

super
amu hi sa bem :D
unde-s meciurile cu Steaua de la etaju 9? :)))