23 martie 2009

Personalitate +

Pentru a descoperi materia prima din care suntem facuti si a ne intelege firea,hai sa examinam tipurile de personalitate sau gruparile temperamentale.Multi nu stiu unde apartin,nu stiu de ce altii nu vad asa cum vad ei lucrurile.Nu se inteleg pe sine,nu inteleg nici pe altii.Pe masura ce vei invata sa ii evaluezi pe altii prin prisma trasaturilor lor de temperament -si nu ale tale- vei avea o perceptie complet noua asupra oamenilor.Vei putea sa ii zambesti oricarui trecator.Sa vedem cum poti sa ii intelegi pe ceilalti intelegandu-te pe tine insuti.
Ai nevoie de foaie si ceva de scris.Fara asta nu incepem.Bun.

Din primul tabel -puncte forte,puncte slabe- noteaza din cele patru atribute,din fiecare rand, care ti se potriveste cel mai adesea.Daca nu esti sigur poti sa intrebi pe cineva care te cunoaste bine.Imparte foaia in doua -p forte,p slabe- si noteaza atributele.
Dupa ce ai scris aceste atribute pe foaie treci la tabelul urmator.


Imparte foaia in doua -p forte,p slabe- trage 4 coloane ( in p forte si p slabe ) pentru fiecare temperament in parte,sangvinic popular;coleric puetrnic;melancolic perfect;flegmatic linistit exact cum e in tabel.Acuma treci acele atribute, care le-ai notat ca ti se potrivesc,in coloana de care apartine conform tabelului 2.De exemplu daca in coloana cu coleric puternic ai 5 atribute la p.forte si 2 la p.slabe ai in total 7.
Astept sa faceti calculul scorului de personalitate si sa imi zici si mie cam ce ti-a iesit,ce tip de personalitate ai si cu ce influente.
Apoi in postarea urmatoare o sa descriem putin fiecare temperament in parte.
Have fun!!

UPDATE!

Un exemplu sa fie pe intelesul tuturor

10 comentarii:

Anonim spunea...

Hmmm... nu am inteles nimic, Radule!
Reformuleaza regulile, mai pe inteles. Care sunt cele 4 atribute din primul tabel, ca sunt mult mai multe. partea a doua, mi se pare si mai complicata...

Radu spunea...

poi de ex. din primul rand ( cutezator,adaptabil,animat,analitic.scrii care ti se potriveste.si porma din al2-lea rand :D samd. apoi in tabelu 2,atributele care le-ai scris pe foaie le pui unde se potrivesc.daca ai la sangvinic popular atributele : animat stimulator optimist popular ai 4 pct. unde ai scorul cel mai mare normal ca te caracterizeaza cel mai mult ca si temperament.spre sa nu fie asa complicat sper sa se'nteleaga

Anonim spunea...

Ok
Rezultat:
Sangvinic-popular 14
Melancolic-perfect 12
Coleric-puternic 9
Flegmatic-linistit 5

Astept provincia... :-)

TreXeL spunea...

zici ca voi putea zambi fiecarui trecator?
ma, sincer sa fiu, cu trecatoarele n-am avut probleme pana acu :D cu trecatorii parca totusi am o retinere :P

Radu spunea...

se vede in poza cum sta treaba,sa lasam aparentele :D
si testu?

TreXeL spunea...

melodia cu andalucia e d'a lu Jaleo?

Anonim spunea...

nu,e eric fernandez.

Anonim spunea...

Nu prea ai succes cu testul asta..

Radu spunea...

Da sigur ca am :)
eu l-am facut,tu l-ai facut deja e succes.

Anonim spunea...

:-)