18 martie 2010

Atomul - Un nou inteles

De foarte multe ori dealungul istoriei am fost sfatuiti de catre marii maestrii spirituali sa cautam adevarul in interiorul nostru. Cautarea trebuie sa porneasca din interior catre exterior ... si nu sa cautam in afara planetei sau mai mult, in afara sistemului solar sau a galaxiei adevarul in ceea ce ne priveste originile.
Un mare paradox in ceea ce priveste explorarea il reprezinta directia cercetarilor. Nu am gasit inca toate vietatile ce populeaza marile, oceanele si uscatul, dar ne intereseaza ce se afla pe alta planeta. Oare daca ajungem pe alta planeta, ca sa descoperim ce se afla acolo ce o sa faca marii cercetatori? O sa caute o modalitate sa plece intr-o alta galaxie pentru a putea gasi o explicatie asupra celor gasite pe noua planeta ... ?
Totusi, sunt nenumarate cercetari care vizeaza structura primara a materiei, si anume atomii. Mult a trecut pana sa se descopere o clasificare a acestora, si mai apoi un nomenclator. Atomul este format din nucleu si din electroni, particule ce orbiteaza in jurul nucleului cu viteza de 2000km/s. Ce este interesant, este ca unitatea fundamentala a materiei este compusa din 0.00001% materie, restul de 99.99999% este spatiu. Daca am putea aduce atomul la dimensiunile unei mingi de fotbal, nucleul acestuia ar fi cat un graunte de nisip. Asta inseamna ca orice punct material este constituit din 99.99999% spatiu.
Odata stabilite bazele, cercetarile au avansat catre structura nucleului, si catre descoperirea elementelor subatomice. Dar, de la un punct fizica nu le mai putea da respunsuri palpabile, explicabile prin formule si teorii deja consacrate si prin aceasta se lasa loc catre interpretari, presupuneri, aberatii, etc. Asa a luat nastere fizica cuantica.
Abordand nucleul atomului, acesta este format din protoni, elemente cu sarcina pozitiva +1, si neutroni, elemente lipsite de sarcina. Analizandu-l, cercetatorilor li se parea imposibil ca protonii sa poata ramane inghesuiti in interiorul nucleului. Logic ar fi ca acestia sa se respinga si sa se imprastie. Logic ar fi sa se fi facut publica aceasta chestiune. Dar atunci nu si-ar fi tradat ei titlurile de doctori sau mai stiu eu ce alte denumiri impopotonate cu tot felul de prescurtari? Ghici ce au facut in acest caz? Au inventat o forta care sa tina strans protonii in interiorul nucleului. Evident ca e nevoie de o forta imensa pentru a satisface cerintele, drept pentru care au numit-o “Forta nucleara TARE” :)

Aici intervine personajul Nassim Haramein, un geniu al fizicii si matematicii nascut in 1962 in Geneva, Elvetia, de multi considerat ca fiind noul Einstein, precum si un vesnic contestatar al multor teorii consacrate deja in fizica cuantica.

Inca din 2002 Nassim a anuntat o teorie conform careia in interiorul nucleului fiecarui atom se afla cate o gaura neagra in miniatura. Evident ca s-au facut multe glume pe seama lui si a cercetarilor deoarece Nassim nu are doctorat in fizica si de foarte multi a fost considerat un nebun cu mult tupeu. Explicatia acestuia e foarte simpla:”Cum as putea sa obtin doctoratul in fizica cuantica din moment ce nu sunt deacord cu marea majoritate a principiilor :)” Ei bine, dupa 7 ani de cercetari si munca asiduua alaturi de Docturul in fizica nucleara Elizabeth Rauscher si de Doctorul in microbiologie si neurologie Michael T. Hydson, Nassim a enuntat teza “The Schvarzchil Proton” – Protonul Schvarzchild prin care acesta demonstreaza fizic si matematic existenta unei gauri negre in interiorul nucleului fiecarui atom. In acest caz protonii nu mai sunt tinuti strans in interiorul nucleului de enigmatica “Forta Nucleara Tare”, ci acestia sunt atrasi unul catre celalalt de gravitatia exercitata de catre mini-gaura neagra.
In august 2009, teoria a fost prezentata in cadrul simpozionului CASY 09 (9th International Conference CASYS'09 on Computing Anticipatory Systems ) sustinut in cadrul Universitatii din Liege, Belgia, unde a primit premiul pentru: “Cea mai buna lucrare in domeniul Fizicii, Mecanicii Cuantice, Relativitatii, Teoriei Campului si Gravitatiei”!
http://theresonanceproject.org/best_paper_award.html
O explicatie a teoriei enuntate de catre Nassim Haramein pe intelesul nostru:


Oare sa reprezinte aceasta descoperire o revolutie in domeniu? Oare vor aparea repercursiuni in explicarea si demonstrarea altor fenomene putin intelese de om?

6 comentarii:

Mihai spunea...

Foarte interesant, The Schwarzschild Proton.

Cristian spunea...

Foarte fain articolul si filmultetul.
Stau pe frecventa pt continuare.
Thx.

HHO spunea...

ca toate descoperirile recente, si aceasta este controversata.
Vom vedea daca se demonsteaza practic toate ipotezele facute.

Mad io spunea...

Imi place de el, tare mi-a placut documentarul lui de 8 ore. L-am sorbit cu paiul in vrei 3 zile, ma luau durerile de cap daca ma uitam prea mult dintr-o data.

St.Dan-Marius spunea...

Cel putin in baza analogiilor dintre mare si mic, nu ma surprinde descoperirea lui Nassim. Daca avem munti si vai intr-o panorama fizica, de ce n-am avea in deschiderea imploziva a unui atom, atunci cind avem o minte care il poate penetra!?
In baza faptului ca la un asemenea subnivel,dintr-un punct de vedere normal, toate sint ingramadite in latenta,da,este surprinzator si de toata lauda ca Nassim a stiut sa trezeasca realitatea de acolo si s-o faca vizibila celorlalti.(Si chiar de n-ar avea dreptate, macar ii pune in miscare cercetatoare pe fostii descoperitori, astazi savanti prea statatori!)
Acum am o singura indoiala, care este restrinsa doar la mine si nu are rostul de-a cobori meritul descoperitorului._realitatea pe care o percepem este cea care este sau cea pe care vrem noi s-o percepem? In aceasta linie:nu cumva descoperim in nivele noi ceea ce stim deja din cele vechi? St.Dan-Marius (http://1-riyue-qigong-9.spaces.live.com)

Mad io spunea...

Marius - "realitatea pe care o percepem este cea care este sau cea pe care vrem noi s-o percepem?" -

raspunsul la aceasta intrebare il vei afla cand vei stii cine si ce nu esti si ma apoi vei afla cine esti.