2 aprilie 2010

Sarbatoreste viata!

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla,toti ar fi vegetarieni."
Paul McCartney

Am acelasi mesaj pentru voi, dragi cititori, precum anul trecut in prag de sarbatori. Multa iubire si pace in suflete, sa nu acceptati ca in numele traditiei sa va patati sufletele. A venit primavara, natura respira, prinde culoare, prinde viata. Lasati mieluseii sa se bucure de viata. Acordati-va un moment de liniste si ascultati-va sufletul.

"Atata timp cat oamenii masacreaza animale,se vor omora intre ei.Intr-adevar,cel ce seamana crima si durere nu poate cultiva bucurie si iubire." Pitagora
"Va veni vreamea in care omul asemenea mie va percepe crima asupra animalelor cum azi percep crima asupra unui om." Leonardo da Vinci
"Maretia unei natiuni si progresul ei moral poate fi masurat dupa felul in care animalele sunt tratate.In mintea mea, viata unui miel nu este mai putin pretioasa decat ceea a unui om." Mahatma Gandhi
"Non-violenta duc la cea mai inalta forma de etica, ceea ce este scopul evolutiei.Pana cand nu vom inceta sa ranim alte vietuitoare,tot primitivi suntem." Thomas Edison
"Iubirea fata de toti semenii nostri este cea mai nobila insusire a omului." Charles Darwin
"Acum pot sa ma uit la tine impacat. Nu te mai mananc niciodata." Franz Kafka



"Avem nevoie de o alta conceptie mai inteleapta si poate mai mistica cu privire la animale. Indepartat de universul naturii, si traind dupa artificii complicate omul civilizat observa creaturile prin lupa stiintei si din aceasta cauza vede o pana marita dar imaginea de ansamblu distorsionata. Ne consideram superiori din cauza ca nu sunt complete, din cauza soartei lor tragice de a avea o infatisare inferioara noua. Si in aceasta privinta facem o greseala, si inca o greaseala mare. Pentru ca animalele nu trebuie judecate de catre om. Apartinand unei lumi mai vechi si mai complete decat a noastra ele si misca si traiesc, fiind inzestrate cu simturi pe care noi le-am pierdut sau nu le-am avut niciodata, traind dupa voci pe care noi nu le vom auzi niciodata. Nu sunt frati; nu sunt inferioare; sunt alte natiuni, prinse impreuna cu noi in plasa vietii si a timpului, prizonieri ca si noi ai splendorii si muncii pamantului". Casa cea mai indepartata - Henry Beston



"Animalele sunt prietenii mei - Eu nu imi mananc prietenii." George Bernard Shaw
"Vanatul nu este un sport.In sport ambele parti stiu ca sunt in joc." Paul Rodriguez
"Omori animale si asta numesti o actiune dreapta,corecta,normala.Atunci spune-mi mie,prietene,cum arata pentru tine o actiune nedreapta." Guru Nanak Dev

"Am rostit doar un adevăr. Ca toate adevărurile, are calitatea de a te trezi. Unora nu le place să fie treziţi. Majoritatea nu doresc acest lucru, ci ar vrea mai degrabă să fie lăsaţi să doarmă.
Lumea este în starea în care e, din cauză că este plină de somnambuli". Conversatii cu Dumnezeu - Neale Donald Walsch.

11 comentarii:

Lucia spunea...

Ultima data cand am mancat miel a fost in urma cu 15 ani. Am mers si noi sa luam miel de la piata. M-a privit din multime cu ochi blanzi. Nu stiu de ce, parca i-am vazut inlacrimati. Am plans in mijlocul drumului ca un copil.

Lilu spunea...

Poate ar trebui ca mai multe
voci sa riposteze impotriva
masacrului mieilor.
Tuturor mai multa intelegere
si multa pace in suflete!

George spunea...

Mi-au dat lacrimile! Trist. Eu nu mananc miel niciodata. Si, curand, cred ca voi renunta definitiv la carne.

Lilu spunea...

George nu trebuie sa renunti la carne
ea asigura proteinele necesare dezvoltarii armonioase a corpului.
Stramosii nostri au fost intai vanatori asigurandu-si imbracamintea rudimentara,iar noi avem o gena de la marea familie traita pe aceste mioritice plaiuri.
Trebuie sa luam o atitudine toti pentru a opri masacrarea mieilor.

Radu spunea...

George fa exact cum crezi ca e mai bine pt tine. "trebuie" il putem scoate din context. si nu are nici o legatura cu stramosii, ce au fost si ce au facut, cu ce si cum esti tu.

Cristian spunea...

Mda, trist !

Ce e si mai trist e ca toate ipostazele prezentate in clip exista si in varianta cu oameni.

Om la om isi face asa ce sa te astepti ca le fac la animale.

SI pe mine ma bate gandul sa renunt la carne insa tb sa ma informez mai bine.Am senzatia cateodata ca pur si simplu nu mai imi pica bine.

Anonim spunea...

O lume nevăzută - Există un documentar pe nume Earthlings. Nu te uita decât dacă vrei să cunoşti. Şi nu uita, cunoaşterea înseamnă suferinţă. Se găseşte aici:

http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142#

Radu spunea...

Am vazut Earthlings pe parti. E foarte greu sa te uiti la el cap-coada, aproape imposibil. o realitate trista :(

Anonim spunea...

L-am vazut cap-coada si de atunci am renuntat la carne definitiv. E inpresionant si transformator.

Anonim spunea...

Cred ca multi dintre vegetarienii comnetatori de pe aici credeau ca de obicei carnea vine de la fabrica, nu? :)

Video astea contine multe lucruri puse aiurea cap la cap... cruzimi gratuite amestecate cu ferme prost administrate si cu gradini zoo.

Sa fim seriosi, cine poate trage concluzii din asa ceva...

Omul e crud si omoara animale? Haha, orice specie care mananca animale in general le omoara inainte...

S-a intamplat de la primu parameci ce a halit o amiba ca sa ii creasca inca o celula, incoace...

Trebuia sa adauge la film si miliardele de oameni care mor de foame pentru ca nu au fabrici de astea... mancarea e un lux nu un drept pentru majoritatea vietuitoarelor de pe glob... noi astia mai norocosi ne permitem sa criticam si sa facem pe scarbitii.

Daniel spunea...

Am si eu o nelamurire, si sper sa nu fiu inteles gresit. N-am nici cea mai mica intentie de a jigni pe cineva, si nici nu vreau sa vorbesc in bataie de joc.
Ei bine, dupa parerea mea, cei mai multi vegetarieni sunt vegetarieni pentru ca nu vor sa ucida animale. Mai bine zis, din mila fata de animale. Pe langa aceasta ii si considera pe cei care ucid animale ca fiind "neevoluati" oarecum. Intrebarile care imi vin in minte sunt urmatoarele: Plantele nu traiesc? Inainte de a le manca, pe ele nu le ucidem? Doar pentru ca e vorba de o viata foarte diferita de a noastra, inseamna ca nu e viata? Animalele de ce se ucid intre ele pentru a se manca?
Deocamdata aceste intrebari ma opresc sa devin vegetarian.
Desigur, nu sunt de acord cu violenta excesiva si tratarea animalelor ca pe niste obiecte, insa se pare ca suntem nevoiti sa ucidem diferite forme de viata ca sa ne putem mentine in aceasta lume.