27 mai 2010

Cerc misterios ascunde o frumoasă formulă matematică

Un cerc extraordinar la baza căruia stă “cea mai frumoasă teoremă matematică a lumii”, a apărut într-un câmp de lângă o moară de vânt în Wiltshire, Anglia.

Acest cerc complex, cu diamentru de aproximativ 100 metri, a apărut la est de Wilton Windmill lângă Marlborough într-un lan de seminţe de rapiţă.

A apărut sâmbătă la doar 25 mile de un alt cerc din lan, care a apărut în urmă cu două săptămâni lângă fortăreaţa Iron Age din Old Sarum.

Lucy Pringle, un renumit cercetător în cercurile din lanuri, denumite crop circles, a fost uimit de ceea ce pare să fie un cod ascuns în forma cercului pe bază de numere complexe.

Ea spune: “Cred că conţine coduri binare, un sistem de numeraţie, sau un sistem de numeraţie cu baza 2 care reprezintă valori numerice cu ajutorul a două simboluri, 0 şi 1.”

“Lucrănd de la centru spre margini, oamenii sugerează că are legătură cu teorema lui Leonhard Euler, e ^ (i) Pi +1 = 0, care este considerată una din cele mai frumoase teoreme în matematică.”

Ea a adăugat că ar putea conţine chiar şi o melodie ascunsă.

“Dea lungul timpului, cercurile din lanuri au fost asociate cu scările diatonice ( clapele albe la pian ).”

“Frecvenţele acestor scări diatonice sunt codate în fiecare segment al cercului şi pot fi redate la pian.”

“Acest cerc are o formă unică incorporând atât muzica cât şi matematica şi este la fel de important ca faimosul eveniment “Pi” de la Burbury Castle din 2008.


Speculaţia cum că cercul reprezintă teorema complexă a lui Leonhard Euler. e ^ (i) Pi +1 = 0

Un alt expert în descifrarea cercurilor din lanuri spune că fiecare poate să deseneze propriile concluzii din cercuri, adăugând : “Legătura dintre matematică şi cercuri este că avem de a face cu ceva care nu e tocmai o ştiinţă exactă, astfel că o persoană poate decodifica cercul ca având scări diatonice, altul poate găsi semnificaţie în coduri binare sau cicluri astrologice.”

“Sculptat” într-un câmp de orz, cercul de la castelul Barbury a fost o reprezentare în imagini a primelor zece cifre din Pi, unul dintre simbolurile fundamentale în matematică. Imaginea a fost un exemplu a ceea ce este cunoscut ca un fractal, sau model geometric.


Faimosul cerc de la castelul Burbury. Astrofizicianul Mike Reed a realizat că reprezintă primele 10 cifre din PI (3.141592654)
sursa : dailymail.co.uk

3 comentarii:

Anonim spunea...

Imi place siteul tau ce zici de un schimb de linkuri? http://woflz.wordpress.com/link-exchange/

Anonim spunea...

dupa parerea mea este un fals.
uitati-va la al doilea,
si la altele.
toate sunt perfecte.
asta nu prea e
"biti" nu sunt chiar egali.

neuronos spunea...

avem 8 segmentele pe fiecare rază 0 sau 1 pentru lipsă sau prezenţa liniei.
Ar putea fi ceva scris pe 8 biţi.