8 ianuarie 2013

A gift of love - Un dar din Iubire

A gift of love, o compilatie muzicala de exceptie pe ritmuri traditionale persane. Ceea ce ofera o valoare reala acestei inregistrari sunt poemele de o inspiratie neintalnita ale lui Rumi, "printul poetilor sufi" din sec. al XIII-lea. Poemele Rumi vorbesc despre iubire, viata, constiinta spirituala. Aceste poeme sunt recitate de mai multe celebritati, la initiativa lui Deepak Chopra, precum Madonna, Demi Moore, Goldie Hawn, Martin Sheen si altii.

Rezultatul este un album care va calma atat urechea cat si sufletul.


Despre Rumi ( 1207-1273 ) 
Rumi, a fost unul din cei mai cunoscuti mistici persani, intemeietor al ordinului dervisilor mevleviti. A fost un mistic care a amalgamat in sine ganditorul si artistul. In intreaga lui creatie el a proslavit iubirea divina, ghidul spiritual al biografiei sale. El nu l-a cautat pe Dumnezeu in afara, ci in sine insusi. Rumi, ca si alti sufiti, descrie in opera sa treptele pe care le urca indragostitul sufit in cautarea lui Dumnezeu si, in final, contopirea cu El. 

Una din operele lui monumentale e Mathanawi. Aceasta capodopera a literaturii persane este chintesenta intregii gandiri sufite de pana atunci, ea cuprinde povestiri și parabole cu caracter etic, ilustrate cu pilde din Coran, Evanghelii, Tora, precum si din folclorul oriental, cu referiri la filosofia greaca si indiana.( wikipedia )

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sperb! Am acest album, il recomand cu caldura... Apoi mai este si "Oceans of Ecsasy", tot Deepak Chopra. De ascultat si...simtit

Mediator Bucuresti spunea...

trebuie ca e tare interesant !

Bucuresti servicii spunea...

Super blog

Unknown spunea...

Caut de mult timp carte ori ceva asemanator ,m-as bucura enorm daca imi.poate spune cineva unde o pot gasi sau unde o pot gasi tradusa va rog mult