20 octombrie 2008

Un Cotlet de Porc, mister?

Am citit foarte multe referinte despre consumul de carne si efectele daunatoare pe care le provoaca atat pt sanatatea omului cat si pentru natura si ecosistem.
Cateva dintre acestea :
Otravirea
Chiar inainte si mai ales dupa agonia din abatoare, lupta inutila a animalelor terifiate care se zbat pentru a-si pastra viata, antreneaza mari schimbari biochimice, care fac sa apara la acestea subproduse toxice si o mare cantitate de adrenalina emisa in mod abundent in intregul lor corp, care devine astfel, practic, otravit. Carnea va fi, deci, deja otravita de suferinta cumplita a animalului inainte de moarte.
Cancerul
Un studiu al oamenilor de stiinta americani, efectuat pe un esantion de 50000 de lacto-vegetarieni, a pus in evidenta rezultate extraordinare, care au socat lumea cercetatorilor in domeniul cancerului. Studiul arata clar ca acest grup prezinta un procent incredibil de scazut de persoane bolnave de cancer in raport cu un grup similar ca varsta si sex, mare consumator de carne. Studiul mai arata, de asemenea ca speranta de viata a grupului lacto-vegetarian este cu mult mai mare si ca toate maladiile cardio-vasculare sunt prezente, in cazul lor, intr-un procent mult mai redus.
Unul din motivele pentru care persoanele care consuma carne sunt mult mai vulnerabile la cancer este acela ca o bucata de carne, dupa numai cateva zile de la sacrificarea animalului respectiv, capata o culoare nesanatoasa, gri verzuie, maslinie. Pentru a intampina aceasta degradare, industria carnii foloseste curent diferite substante, ca: nitrati si alti conservanti pentru a o face in mod artificial (dar nesanatos) sa para rosie. Cercetarile din ultimii ani au demonstrat, de asemenea, in mai multe randuri, ca aceste substante conservante sunt profund cancerigene.
Pe de alta parte, pentru a creste cat mai repede si pentru a aduce cat mai mult profit, animalele sunt pur si simplu indopate; li se inoculeaza mari cantitati de hormoni care le stimuleaza in mod haotic cresterea, li se administreaza stimulenti in exces ai apetitului, diferite antibiotice, calmante si amestecuri alimentare chimice. In plus, cum fermele s-au schimbat adeseori in adevarate fabrici de accelerare a cresterii animalelor, numeroase animale nu mai ajung niciodata, pana in ziua sacrificarii, sa vada lumina soarelui. Viata lor este complet dependenta si fortata de catre un om intr-un mediu restrans, neprielnic si - in cele mai multe situatii - se sfarseste printr-o moarte brutala. Asemenea practici artificiale, nu numai ca dezechilibreaza starea chimica a corpului acestor animale, distrugandu-i obiceiurile naturale, dar ii si determina, aparitia tumorilor maligne si a altor malformatii.
Boli cardiace
Grasimile animale, cum ar fi colesterolul, acopera peretii vaselor sanguine, si pe masura ce persoana consumatoare de carne imbatraneste, sectiunea acestor vase se ingusteaza din ce in ce mai mult. Presiunea asupra inimii creste, rezultand o vulnerabilitate cardiaca si o crestere corespunzatoare a tensiunii arteriale.
In societate noastra, o persoana din doua care consuma carne, va fi atinsa de o maladie cronica sau la care este legata de vasele sanguine, in timp ce exact aceste boli sunt practic necunoscute in tarile in care consumul de carne este foarte scazut. Autopsia soldatilor americani omorati in razboiul din Coreea arata ca, chiar si la varsta de 22 de ani ei aveau deja semne caracteristice de arteroscleroza coronariana, semne inexistente la soldatii coreeni, ce erau preponderent lactovegetarieni.
Putrefactia
Spre deosebire de plante, care au o membrana celulara rigida si un sistem circulator simplu, celule animalice mor foarte rapid atunci cand circulatia este oprita. Imediat ce viata inceteaza, proteinele animale se coaguleaza si sunt secretate enzime autodistructive: se formeaza o noua substanta numita: "ptomaina".
Carnea, pestele si ouale au o propritate comuna: ele se descompun si putrezesc rapid.
Obisnuinta de a consuma o asemenea carne animala in starea sa caracteristica de descompunere rapida creaza otravuri violente in colon si, in plus, imbatraneste prematur tractul intestinal.
In concluzie, se poate spune ca nu este prea incantator sa stii ca inghiti si consumi astfel de produse care, prin chiar ceea ce contin ele, alimenteaza propriile tale celule, tesuturi, propriul tau sange. Consumul de carne se coreleaza foarte bine si cu observatiile facute de clarvazatori sau cu cele efectuate cu ajutorul ecranelor cu dicianina inventate de Kilner inca din 1908; anume, ca aura unor astfel de persoane este deosebit de impura, oarecum intetosata, lipsita de claritate si stralucire, avand o vibratie joasa si culoare (pe anumite portiuni) de brun inchis si verde murdar.
Cativa lacto-vegetarieni faimosi:
Pitagora, Platon, Socrate, Ovidiu, Seneca, Plutarh, Clement din Alexandria, Leonardo da Vinci, Tolstoi, Newton, Milton, Shakespeare, Jean Jaques Rousseau, Voltaire, Benjamin Franklin, Darwin, Wagner, Tagore, H.G. Wells, George Bernard Show, Bob Dylan, Gandhi, Albert Shweitzer, Albert Einstein.

9 comentarii:

TreXeL spunea...

deci carnea trebe consumata proaspata, prinde porcu si musca din el! ai vazut ca leu si cu tigru n-au nici pe dracu. da oare hiena cum dracu o mai trai asa intoxicata? vulturu? da viermele? a dracu creatura rezistenta!

Radu spunea...

ar fi o idee,dar nu asa se'ntampla,probabil ar fi mai sanatos.Numai ca cei din industria carnii nu sunt interesati daca oamenii sunt creaturi rezistente sau nu,in schimb ii intereseaza foarte mult profitul.Asa ca baga in ele hormoni,antibiotice si le hranesc cu chimice,apoi au o moarte crunta,dupa care la mai condimenteaza cu nitrati si conservanti sa arate bine.
Welcome to the jungle! :))

Anonim spunea...

Radu,nu mananc carne prea multa,dar mananc produse din carne.Astea-s cele mai otravitoare.
Dar eu mananc orice cand mi-e foame si am o pofta cand sunt flamanda!De-aia am si crescut foarte mult. :(
Stii ca ma gandesc de multe ori ca degeaba ma dau iubitoare de animale daca mananc carne.Chiar daca nici eu si nici ai mei n-ar taia o gaina,asta nu inseamna ca suntem cu mult mai buni decat macelari.
Soacra-mea spune ca de-aia-s gainile ca sa fie taiate si mancate.
O zi minunata!

Radu spunea...

Poti sa fi iubitoare de animale chiar daca mananci carne ..si eu am fost mereu iubitor de animale si mancam carne.adevarul e ca acum nu mai mananc :).niciodata nu i prea tarziu :P.saracele gaini ;))

TreXeL spunea...

hai sambata la un mic :) se da cu bere
porma mergem duminica la inot si-l dam jos

Sangria spunea...

RAMAN LA IDEEA MEA FIXA : CEA MAI BUNA LEGUMA E CARNEA ! :))

Radu spunea...

trexel
sambata mic nu,bere da (eventual din soia :)) )
duminica inot da.
sangria
just the way u want to be ;)

Anonim spunea...

cum rezisti sa nu maninci carne...asa macar o data pe saptamana?da ce mananci omule bun?la craciun ,de exemplu...

Radu spunea...

claudia,welcome
am mai multe filozofii in cap pentru care nu mananc carne.nu trebuie sa rezist sa nu manc carne,pur si simplu nu ma atrage,chiar daca pui un gratar bun in fata :P.de craciun nu stiu cum va fi pt ca doar de vreo 6 luni nu mancan deloc carne(desi tentative sunt de mai multi ani),asa ca nu stiu cum e de craciun dar sunt sigur ca ma descurc :)