12 iunie 2009

Ce vor oamenii?!

Ce va doriti in viata? Daca vrei incerca sa iti raspunzi...si apoi mergem mai departe.
La o adunare de vreo 60 de persoane, cu varste intre 18 si 66 de ani, raspunsurile, in mare parte, au fost :
  • barbati : independenta financiara, evolutie personala, o anumita masina, barca etc.
  • femei : relatie de cuplu ideala, casa visurilor.
Independent financiar nu poti sa fi pentru ca esti dependent financiar, pentru ca societatea te obliga, pentru ca traim intr-o lume a comparatiilor. Independet financiar e gorila din padure de exemplu.
Evolutia personala e un proces care nu se termina niciodata. Adica nu poti afirma ca ai ajuns intr-un punct in care sa spui STOP. De aici nu mai pot evolua, le stiu pe toate, am ajuns la capatul evolutiei.
Relatia de cuplu ideala. Barbatul ( femeia ) e exact cum ti-ai dorit. Are 1.80 , e blond, e fit, se imbraca bine..."doar negii aia de pe mana daca nu i-ar avea" , "nu ii creste unghia de la degetu mare". Cu ce va trebui sa traiesti de acu' incolo? Cu acel 1% ce nu iti convine. Restu de 99 % se transforma in firesc.

Daca Dumnezeul tau ti-ar spune "Fiule, independenta financiara, evolutie personala absoluta si relatia de cuplu ideala nu se pot atinge".
Cum te-ai simti? Eu unul deja ma simt mai usurat. Cand te-ai impacat cu negii aia, pentru ca stii ca nu exista relatie de cuplu ideala, i-ai acceptat parca au si disparut.
Daca am accepta o astfel de abordare, nu ar fi mai simplu totul?
Porneste in viata dupa oricare din aceste 3 lucruri, si fa-o cu zambetul pe buze si bucura-te de calatorie, doar sa nu devine dependenta. Si sa nu uiti ce ti-a spus Dumnezeul tau.


14 comentarii:

TreXeL spunea...

ma, recunosc, e al dracu de tricky sa nu vrei nimic. da se poate

claudia spunea...

sa nu-ti doresti nimic nu cred ca e bine,ce te-ar mai motiva atunci sa traiesti?e ok sa ne dorim ,dorintele se schimba odata cu varsta ,ce conteaza e cred eu,cum faci sa ti le indeplinesti,calci peste cadavre sau ai bunul simti sa nu-ti murdaresti constiinta.

Rontziki spunea...

Nu putem trai fara a crede in idealuri, sunt de natura a ne face sa mergem inainte, sa parcurgem drumul dorindu-ne ceva...dar trebuie sa realizam ca ideala este insasi parcurgerea drumului si ca pe parcurs, simtind si chiar idealizand putin, avem de fapt ceea ce ne dorim :)

Radu spunea...

Trexel, cred si eu ca e tricky rau sa nu vrei nimic. si cred ca se si poate. :) dar totusi...

Mugur, asa e, nu contest.

Radu spunea...

Claudia, e normal sa iti doresti, si sper ca nu se intelege din postarea mea ca e prostie sa iti doresti :) ca nu asta am vrut sa spun.
pfu ..e greoaie treaba, de explicat.
Ar merge mai lin eye to eye.

Radu spunea...

rontziki, asta am vrut sa scot in evidenta, drumul e cel care conteaza..fara dependenta, fara fortare..doar bucurandu-te. :)

Rontziki spunea...

da, conteaza drumul si ca, pe parcursul drumului, sa nu ne multumim cu asteptarea idealului, a scopului, ci sa ne bucuram de ce e pe drum...ce voiam eu sa spun in comment este si ca, in acest timp, daca simtim si daca idealizam putin, iesind din tipar, inseamna ca intalnirea "idealului" se produce tot timpul :)

Radu spunea...

Exact :D

blabla spunea...

te-am inteles,de fapt pe mine ma mustram ca nu pot sa tin tot timpul drumul drept din cauza ca mi-as pierde interesul...cred. :)uite,nici nu stiu care-mi place mai mult, claudia sau adriana. :D

Radu spunea...

apoi asta am vazut..:LD la fel si cu blogurile si cu postarile :)

Adrian SM spunea...

Io imi doresc doar un job normal, in care sa nu am parte de sefi retardati... :) Nu cred ca e mult ce-mi doresc. Probabil va trebui sa mi-l creez...

Radu spunea...

Adrian,
un job normal e cu putinta, cu sefu va fi mai greu :)

Adrian SM spunea...

Ca bine zici Radu,jobul meu ar fi unul chiar misto da cu sefii e bai.si mare de tot.Unul singur a fost de treaba, da l-au sapat ceilalti. Nu le-as da pe mana magazinul satesc din Solduba, d-apoi ditamai supermarketul.... :)

ANDREI-CEZAR spunea...

E posibil orice. Noi, oamenii, ne punem frane. Anumiti oameni, care nu s-ar descurca in noua stare de fapt.