2 iulie 2009

De ce?

Ieri mi-am pus aceasta intrebare in timp ce bagam in mine cateva pastile naturiste de la Plafar cica cura pentur slabit. Nu e grava situatia, totusi am vrut sa le incerc sa vad ce efect au. Au trecut vreo 2 saptamani si pana acu ioc rezultat concret la masurare. Apoi m-a traznit aceasta intrebare. De ce suntem, noi oamenii, mereu in cautare de solutii cu minim de efort, comode? De ce mereu vrem sa o luam pe scurtatura, sa driblam, sa fentam? E mai usor sa iei niste pastile decat sa mergi la sala sau la fuga sau la un bazin de inot. Acesta e doar un exemplu pentru a ilustra aceasta idee. Dar cum ramane cu acele lucruri pe care le consideram importante pentru noi si procedam la fel. Cautam sa taiem curba, sa ramanem mereu in apa calduta.
Se spune ca vaporul e in siguranta in port, dar nu pentru asta a fost creat.
De ce vaporul nostru e mai mereu in port, ce ziceti?

12 comentarii:

Anonim spunea...

La faza cu slabitul si la mine la fel.Caut cea mai usoara metoda pt ca sunt OM si orice OM incearca sa obitna un lucru daca e posibil cu efort minim.
Problema bine ai sesizat-o tu,ca sunt constient ca niste pastile de slabit nu rezolva mare lucru si poate nu sunt nici sanatoase dar cu toate astea,nu ma duc zilnic sa fug macar 20 ,30 min...ca e greu si doare...
O o chestiune de vointa !

Adrian SM spunea...

Nu e musai sa alergi.E suficient sa faci plimbari mai lungi pe jos, eventual cu bicicleta. E nevoie si de un oarecare regim alimentar. Dar ce e mai important,cred eu, e sa ai o viata lipsita de stres,cu un program cat de cat stabil. Am avut rezultate mai mult decat frumoase in perioada concediilor, dar cum am revenit la servici s-a dus dracului tot.Muncesc de-mi sar capacele si ma ingras incetisor... :(

carmen spunea...

pt ca asa a devenit firea noastra,suntem un pic mai sensibili si mai nerezistenti la durere,acum;nu ne mai intereseaza ca daca alegem drumul cel lung,el ne poate oferi pace,cunoastere si ne poate intari in credinta,zic eu :)

Radu spunea...

Adrian, incet si sigur pui pe tine nu? :)
Cristian, cautam totul sa fie cu efort minim, oare sunt sanse mari ca si rezultatul sa fie la fel de minim precum efortul depus?

Radu spunea...

carmen, o fi frica de vina? pt ca suntem slabi de fire si sensibili.
sunt factori externi care ne-au modelat oarecum in acest fel?

Radu Boţoiu spunea...

Dar eu sunt un om comod... desi imi place mult sa ma plimb, sa observ, sa gandesc(zic io)... de multe ori nu am timp. tai curba pentru ca sunt un om practic, caut sa leg cu sarma decat sa prind in surub... Promit ca de la momentul cand o sa am 5000/luna o sa ma plimb minim o ora pe zi.

Anonim spunea...

In mod normal efort minim= rezultate minime :)
DAR
sunt exceptii in care cu efort minim unii au castiguri maxime :)

Adrian SM spunea...

Din pacate asa e Radule,incet da sigur... :)
@Chiovari Scurt si la subiect.. :)

carmen spunea...

da,egoul care este declansat de orice lucru,oricat de marunt,in fiecare moment

Gabriela spunea...

Radu eu mancam toata ziua toata prostiile..ma stii cata sunt;)
Am fost plecata 2 sapt la Buzias, acolo am mancat iar de toate, ciocolata si altele..
am revenit home si nu mai puteam manca la fel ca inainte. mananc si acuma insa niciodata sa imi fie plin stomacul. asa te ingrasi. mananc salate, de cruditati, de fructe..sunt asa de consistente! tu nu mananci carne, e perfect poti manca deastea..si in 2 sapt am slabit 5 kg:) cu o salata de cruditati pe zi si in rest altele, cereale, cateodata supa(acuma e la moda supa de fructe). si plus asta, cum zici tu, iau produse naturiste, nu de la plafar si nu pentru slabit. PEntru detoxifiere, pentru sistemul imunitar. In special Gano, si uneori Echinaceea. Insa Gano e la ordinea zilei:) Si desi nu am luat ce e pt slabit, eu zic ca m-a ajutat. :)

Satmareanu spunea...

Deci mie nici nu-mi place sa ma dau cu vaporu daca vrei sa stii. Mie-mi place cu bacu.

Alina spunea...

Si eu vroiam sa slabesc in perioada liceului. Nu aveam multe kg de slabit, insa eram zahar addicted. Imi amintesc ca visul meu era sa mananc o cutie de-aia mare de ciocolata si sa nu ma ingras.

Anii au trecut, nu mai sunt nici dependenta de dulciuri, insa pot si mananc orice am chef, cand am chef, fara sa ma ingras. Ba chiar, acum sunt insarcinata in luna a 8-a si tot nu m-am ingrasat. Am evident burtica mare, sarcina merge bine, cum e firesc pe cantar kg sunt probabil mai multe, insa corpul meu nu s-a ingrasat.

Care e diferenta dintre acum si atunci? Atunci ma gandeam mereu sa nu ma ingras, sau ca m-am ingrasat, sau alte derivate ale aceluiasi subiect. Iar subconstientul inregistra si organismul manifesta. Acum departe de mine orice gand de ingrasare, stiu ca sunt bine si organismul meu o stie si el. Si functioneaza! :)

Ce-i drept, imi respect organismul si am grija de el, mananc in general sanatos, beau multa apa, pt raceli (care sunt rare deoarece am incredere in imunitatea mea) sau alte chestii minore nu iau medicamente si-l tratez naturist.

Cat despre miscare cred ca fiecare trebuie sa faca ce-i place. Si eu sunt tot comoda, nu imi plac sporturile in general, insa am descoperit de curand yoga. Practic de cateva ori pe saptamana cate un exercitiu de la myyogaonline.com si ma simt minunat.

O alta metoda de slabit, tot cu sprijinul subconstientului, a spus-o Pavel Corut la Oreste in emisiune: "Organismul meu s-a stabilizat la greutatea de ...kg". Mama o practica si functioneaza. :)