7 august 2009

Neale Donald Walsch - God says Yes

Va prezint cu drag primul filmulet tradus pe blogul meu de catre mine, dintr-o serie de filmulete care urmeaza sa apara pe blog. Voi traduce o serie de filmulete care pe mine m-au inspirat si m-au ajutat sa ma cunosc mai bine. Conferintele unor invatatori spirituali, oratori motivationali, doctori psihologi. Voi prezenta si o serie de filme artistice care au mesaj, carti pe care le citesc.
God says Yes este o parte dintr-o conferinta sustinuta de catre Neale Donald Walsch la unul dintre seminariile lui, autorul seriei Conversatii cu Dumnezeu, un om pentru care am o admiratie deosebita.
Tema principala, dupa cum spune si titlul, e faptul ca Dumnezeu mereu spune DA; cum iti creezi realitatea prin gand, cuvant, actiune; gandul din spatele gandului, sau Gandul care Sponsorizeaza, este cel care detine controlul.

Iata si filmuletul :



Filmuletul este tradus in totalitate de catre mine, nu sunt traducator specializat, orice sugestie e bine venita. Multumesc pentru intelegere.
Blogul care apare la inceputul filmuletului sufletliber. blogspot.com este un blog care am avut intentia sa il pornesc, pana la urma filmuletele vor ramana pe raduungureanu.

9 comentarii:

Cristian spunea...

Inainte de toate vreau sa te intreb mentorii de care zici tu tin conferinte si seminarii gratuite ?

La multe discursuri motivationale vad ca se pune accent pe bani, si se exploateaza lacomia oamenilor petru bani.Toti vor bani ,crezand ca in aia consta fericirea si de accest lucru profita foarte multi dintre cei care tin astfel de discursuri.

Parca in discutiile cu Dumnezeu banii nu si-ar avea rostul deloc.

Care idiot ii cere lui Dumnezeu bani ?

Dumnezeu zice numai DA ? Comparatia nu merge nici figurativ dupa mine.

Radu spunea...

Cristi, bineinteles ca un astfel de seminar nu e gratis, spune-mi tu mie ceva ce e gratis in ziua de azi? Sa mergi la mare, la teatru, sa faci o scoala e gratis? Nici mie nu imi place lumea in care traim dar nu poti sa ignori faptul ca e lume bazata si pe bani. Asadar, sa faci un curs de 7 zile pe croaziera, cum face Walsch de exemplu ( unul din cursurile lui ) nu le poti sustine din buzunar propriu. E ca si cum ai spune ca vrei sa faci o scoala si scoala sa plateasca toate cheltuielile.
Walsch da acest exemplu, cu banii, pt ca e des uzitat de catre majoritatea.
Iar faptul ca Dumnezeu ( Allah,Iehova, Fiinta Divina sau cum vrei sa ii spui ) spune mereu DA mi se pare absolut normal. Cum ar putea sa iti spuna NU acel creator, care a creat totul, care ti-a oferit totul pe tava? Daca ti-a oferit tot dc ti-ar spune nu? sau dc ar vrea ceva in schimb. e putin absurd sa cred asta.

Cristian spunea...

Ideea ce se induce aici e ca "God" e totul : bine si rau.
Si atunci la orice intrebare raspunsul e DA pentru ca nu ? God e totul

Dar revenind la cursuri despre viata,motivatie, contracost.

Ti se pare ok ca un om ce are sau pretinde ca are "calea" sau know how-ul unui trai mai bun (spiritual vorbind) sa ceara bani pentru a-ti impartasi experienta ?

Comparatia e fortata dar cum ar fi fost sa citim in Biblie sau Coran ca Isus sau Mahomed cereau bani de la cei carora le predicau?

Marea maj. din acesti motivatori (lideri spirituali etc) sunt oameni cu papagal bun care de fapt sunt interesati de bani si numai de bani.

NU exista unul care sa o faca din doar din convingere ?

Radu spunea...

accept ca sunt si uscaturi in padure .., ai perfecta dreptate, dar imi sustin punctul de vedere ca nu poti sustine gratuit astfel de seminarii, din pacate.
daca ma refer strict la Walsch, pot spune ca el nu zice nicaieri ca el are "calea", dimpotriva zice cu totul altceva in cartiile lui.
De obicei ni se baga numai "porcarii" in cap pe bani grei , chiar daca nu stim, ..prefer sa ascult astfel de oameni.

Cristian spunea...

Sa zicem ca nu gratuit, dar macar cursuri a caror pret nu e prohibitiv !

Sunt convis ca daca ar face-o doar din convingere s-ar putea ajunge la o varianta in care oricine ar putea sa aiba acces la informatiile care le au ei si la invatatura pe care o propavaduiesc.

Exemplu sa posteze pe net filme si carti gratis.

Toti acesti mentori au un domeniu
"mentorname".com ceea ce imi spune ca umbla dupa bani.

S-ar putea finanta doar din conferintele unde sunt invitati si ar avea un trai decent.

Uite chiar si
http://www.nealedonaldwalsch.com/

De ce nu distribuie cartea gratuit ?

SI asa ar fi destula lume care ar merge sa ii asculte invataturile si experienta.

Cu asa ceva nu se face comert...numai daca e pacaleala...

Radu spunea...

vorbim pe langa subiectul postului...asa ca subject closed din puctul meu de vedere. Namaste.

Jimmyfromtimisoara spunea...

Interesant subiect, dar daca e sa privim obiectiv chiar si Mantuitorul avea un trezorier si anume Iuda.Ceea ce inseamna ca primeau bani,el si apostolii , pentru ca nu se spune niciunde ca ar fi prestat vreo munca.Asa ca...

Violeta spunea...

...nu stiu dece va mirati asa, unii dintre dumneavoastra! sigur ca se pretind niste sume...cel putin persoana despre care vorbim are ceva de spus!!!mai ales ca si BOR-ul nostru nu se mai satura de bani pentru tot felul de lucruri spuse de altii acum vreo 2000 de ani !!!!!! in fine, in astfel de situatii, ca cel de fata, daca vrei, dai bani ca sa beneficiezi de niste cursuri, daca nu vrei nu dai, nimeni nu te obliga... eceasta este problema multor comentatori!!! dece iau autorii bani !? uite de-aia ! daca te intereseaza si-ti PLACE ce spune, platesti! asa cum platesti la un spectacol, pentru ca iti PLACE! te duci la un bar sau iti cumperi un tablou, o faci pentru ca-ti PLACE! asa ca mi-ar placea sa vad cum gandeai daca erai in stare sa tii tu niste cursuri sau sa scrii niste carti! nu stiu dece dar nu cred ca te-ai fi inghesuit sa dai gratuit munca ta! inca nu va puteti sa renuntati de gandirea tip "capra vecinului" "dece sa ia ala bani ??? sa ne dea gratis domnule !!!" ceao !!! pe curand!

Lidia spunea...

Comentariile prezinta o caracteristica pe cat de deosebita pe atat de obisnuita. Ce am inteles eu? Ca inca exista, pe de-o parte dorinta fiecaruia de a avea bani, dar si dispret fata de cei care, facand ceva, cer bani. Cum ti s-ar parea, daca l-ai vedea pe Neeal, pe strada, carpocit, murdar, flamand.... Si sa vorbeasca, asa cum vorbeste, despre Dumnezeu. Iti spun eu, permite-mi. L-ai ocoli, l-ai considera nebun, bolnav, un nenorocit care cerseste. Idea banului cu toata incarcatura lui e in mintea noastra. In final se pare ca, dupa unii, doar anumite lucrari trebuie platite. Cine nu le face, n-au dreptul la.... Plata. In final am ajuns, noi, vecinul de langa, sa dam drepturi la bugetare. Nu cumva ajungem la inca o alta ingradire? Libertatea Ta este sa alegi ce vrei, ce sa crezi. Nimeni si nimic nu te impiedica si nici nu te forteaza la nimic. Singuri ne-am insusit pareri si prejudicii, deci ne-am luat singuri dreptul de a alege modul de gandire. Banul nu e rau, e creatia Lui. Ceea ce facem sau ce simtim fata de bani.... E ...problema noastra. Si, in Final, daca nu ai bani sa-l asculti, cumpara cartea, vezi discutiile....cauta si vei gasi. Din proprie experienta vorbesc. Si multumirea e imensa ca ai reusit sa cunosti ceea ce .... stiai dar...ai uitat.