27 septembrie 2009

Bab'Aziz - Printul care si-a contemplat sufletul

O poveste spirituala care scoate in evidenta calatoria sufletului, credinta pe drumul propriu al vietii, cercetarea pentru cele mai profunde intelesuri, dorinta de a atinge telul suprem, un tel universal totodata, si in ficare caz usor diferit - dragoste, adevar, spiritualitate sau cum vreti sa ii spuneti.
Si cum se intampla de obicei in viata ajungem sa ne dam seama ca, cautarea insasi este ce am cautat defapt. O poveste universala despre cele mai profunde pasiuni care a atins si miscat vreodata sufletul umanitatii.
Scurta descriere de pe cinemagia.ro :
Doua siluete firave strabat imensitatea desertului: Bab'Aziz, un batran dervis orb, si nepoata lui, micuta Ishtar, care il calauzeste spre marea intalnire a dervisilor. Legenda spune ca locul secretei adunari, ce are loc doar o data la 30 de ani, nu poate fi descoperit decat de cel care stie sa asculte cu inima linistea infinita a desertului. Pana sa ajunga la destinatie, cei doi intalnesc alti ratacitori cu destine romantice si deapana povestea printului care a renuntat la bogatiile regatului sau, pentru a cunoaste bogatiile spiritului.

Dervisii fac parte din curentul spiritual denumit sufism. Sufismul este o traditie spirituala in cadrul religiei islamice.
"Scoala initiatica a Islamului bazata pe interpretarea esoterica a Coranului. Sufitii erau adeptii unei realizari personale a prezentei divine, starea de extaz era obtinuta prin meditatie profunda si repetarea numelui lui Dumnezeu.”
Vizionare placuta!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Un film cu adevarat profund,te face sa iesi din lumea materiala si sa intri in cea spirituala unde in afara de suflet nimic nu mai conteaza,singuri ne nastem, singuri murim dar asta nu inseamna neaparat sfarsitul!