15 ianuarie 2010

Despre Subconstient

Mintea constienta este asemenea unui capitan de vapor care sta pe puntea navei. El dirijeaza toate manevrele si da ordine oamenilor aflati in sala motoarelor care, la randul lor controleaza toate cazanele, instrumentele. Mecanicii nu stiu incotro se indreapta nava, dar se supun ordinelor pe care le primesc. Ei pot chiar sa faca nava sa esueze pe stanci daca omul de pe punte, servindu-se in mod gresit de compas si sextant, le da indicatii eronate. Mecanicii i se supun automat pentru ca el este comandantul. Tot asa mintea este capitanul iar subconstientul este cel ce primeste toate ordinele pe care i le dam si pe care le considera adevarate.
Subconstientul lucreaza 24 h pe zi pentru a mentine functiile corpului : controleaza bataile inimii, respiratia, regleaza digestia, asimilarea substantelor nutritive, eliminarea rezidurilor, sau are grija sa vindece rana pe care ai facut-o la deget. Aceste procese nu pot fi controlate constient de omul obisnuit. Subconstientul nu doarme niciodata si nici nu se odihneste. Subconstientul nu se angajeaza in polemici si face exact ce i se ordona. Subconstientul care a creat acest truo este exact ca un ceasornic si stie foarte bine cum sa il vindece, sa-l ingrijeasca, sa-i dirijeze functiile vitale. Insa pentru asta trebuie sa ii sugerezi ideea unei sanatati perfecte. Aceasta idee va fi cauza iar vindecarea boli va fi efectul dorit.
Subconstientul manifesta mai repede sau mai tarziu orice imagine mentinuta in mod constient in minte si sustinuta cu o credinta ferma.
" O imagine clara si bine sustinuta in minte valoreaza cat mii de cuvinete" proverb chinezesc.

Interactiunea dintre mintea constienta si cea subconstienta necesita prezenta unor legaturi intre cele doua parti ale sistemului nervos. Sistemul nervos cerebrospinal este sediul mentalului constient ( sistemul nervos somatic ) iar sistemul nervos vegetativ este sediul subconstientului. Acesta mai este denumit sistem nervos involuntar si are rol de a coordona toate functiile vitale, inconstiente ale corpului, principalul centru vegetativ este situat in zona stomacului si este numit plex solar sau "creier abdominal". Cele doua sisteme pot lucra separat sau se pot sincroniza. Nervul care porneste din zona cerebrala ( nervul vag ) si care asigura controlul organelor vorbirii, trece apoi prin torace, ramificandu-se apoi catre inima si plamani; traversand diafragma, el isi pierde "teaca" exterioara ( specifica nervilor sistemului voluntar ) si pirn fibre ale sistemului parasimpatic, participa la formarea plexurilor vegetative viscerale, formand astfel o legatura intre cele doua sisteme, somatic si vegetativ.
Cu toate ca este invisibila, forta subconstientului este foarte puternica. Doar Inteligenta Infinita ascunsa in subconstient poate vindeca spiritul framantat si inima zdrobita. Majoritatea copiilor se nasc sanatosil organismele lor functioneaza perfect. Aceasta este starea normala; boala este o stare anormala si arata ca am actionat impotriva legilor firii. Pentru a gandi corect trebuie sa cunoastem Adevarul. A cunoaste Adevarul insemna a fi in armonie cu inteligenta nelimitata si cu puterea ce salasluieste in subconstient.
Un tanar care suferea din cauza unor tulburari de vedere isi spunea : "Subconstientul care mi-a creat ochii va putea, deasemenea, sa ii vindece." In fiecare seara inainte de a adormi, intra intr-o stare de relaxare si de interiorizare si repeta cu perseverenta sugestia de insanatosire. Printr-o asteptare plina de incredere el si-a convins subconstientul ca poate sa vindece boala. Dupa un timp el a devenit perfect sanatos spre uimirea medicului oftalmolog.

- fragment Joseph Murphy, "Puterea extraordinara a subconstientului tau".


5 comentarii:

Alina spunea...

Am citit cartea lui Practica gandirii pozitive. Eram la sfarsitul lui 2008 si intr-una din povestioare zicea cum el si prietenii lui, la fiecare revelion isi scriu dorintele pe o hartie si le deschid de revelionul urmator si evident.., sunt implinite.

Asa ca am scris si eu pe o bucatica de hartie lucruri frumoase generale
(armonie, sanatate, bunastare, etc) dar si doua dorinte foarte mari. Spre deosebire de listele infernale cu "In noul an am sa fac" (care nu se implineau niciodata), in aceasta nu am scris ca fac nimic, am scris "cu ajutorul Divinitatii totul este posibil iar dorintele mele se implinesc".

Si s-au implinit in 2009. Iar cele doua mari dorinte erau chiar mari. Acum ca scriu despre asta parca nici nu-mi vine sa cred ca acum un an erau doar dorinte pe o bucatica de hartie...

:)

Acum imi dau seama... cheia intregii realizari este ca nu am mai ales sa fac nimic, si am lasat Divinitatea sa le faca.

Si Osho, si Dumnezeu in una dintre cartile lui Neale ziceau ca noi nu facem nimic, ci lucrurile se fac prin noi, iar noua nu ne ramane decat sa ne bucuram de calatorie.

Tot despre dorinte, mai am o cutie, in care cand am cate o dorinta, o scriu pe hartie sub forma "Multumesc Universule ca..." si tot ce am pus acolo s-a implinit. Fara sa fac ceva expres in privinta asta, pur si simplu s-a intamplat.

Revenind la puterea subconstientului, parca in Mesajul unui maestru scrie ca subconstientul nu are organe de simt, are doar o imensa putere de a face lucrurile sa se intample si o urneste in functie de ce ii comunica constientul.

Un exemplu (parca din Puterea extraordinara a subconstientului tau, daca constient spui "Nu pot niciodata sa dorm bine noaptea", subconstientul spune "Am preluat, seful a zis ca nu poate sa doarma niciodata bine noaptea" si indeplineste ordinul.

Iar despre puterea cuvintelor (ca sa nu mai deschid un nou comentariu), de sarbatori a venit o prietena draga la noi pe care o vedem mai rar ca nu mai locuieste in tara si m-a facut sa-mi dau seama cat de des folosesc cuvinte negative. Chestii simple de genul "nu reusesc niciodata sa..." sau altele asemanatoare. Si mi-am dat seama ca exprimarea aceasta este o programare pe care ne-o facem singuri. Prin gandurile si cuvintele noastre ne programam sa reusim sau sa nu reusim anumite lucruri. Sa nu uitam de observatorul din fizica cuantica...

Stancu Andrei Silviu spunea...

Bun subiect,bun articol.Succes.

marcel spunea...

buna ziua am si eu artea si am mai multe arti de murphi va rog sa ma crdeti ce srie in ele e foarte advarat am experimntat pe propia piele anumite subicte am ramas prost sa onstat ca miam dorit si ce am retinut in minte ca a fi adevarat sa inplinit va spun nu am gandit niciodata a avem puterea asta in noi dar din fericire o avem si multumesc lui dumnezeu am invatat cum so folosesc doar trebuie sa credeti ca ceia ce doriti se va implini si sa credeti ca sa implinit deja o sa se implineasca va doresc succes si o viata cat mai buna

Anonim spunea...

interesant si adevarat cea ce spui , e plin de adevar si imi place videoul e la subiect ..
aaa si uite ceva asemanator

http://alfaspecimen.blogspot.com/

Anonim spunea...

a si bravo , esti un vizionar fix , bye :)