13 ianuarie 2010

Film - La Belle Verte ( 1996 )

Un film francez excelent. Regizorul Colin Serreau ( care joaca si rolul principal in film ) scoate la lumina, intr-un mod atat simplu si al naibii de frumos, latura nebuna a umanitatii.
Societatea moderna industriala este vazuta ca fiind un nivel primitiv de evolutie al societatilor.
Milla vine pe Pamant de pe o alta planeta ( o planeta care nu seama deloc cu ce ne-au obisnuit filmele de la hollywood cu tehnologie avansata si omuleti verzi cu ochi mari, dimpotriva ). Pe planeta albastra incepe o aventura pe cinste, reusind sa ii deconecteze de la "realitate" pe cei cu care intra in contact. Toata povestea este imbracata in mult umor ( am ras in hohote ) si e plina de adevaruri importante.
Multumesc Alina ca mi-ai adus aminte de acest film minunat.

Filmul online pe youtube.com
Pentru titrare apasati CC si selectati romana.

12 comentarii:

Alina spunea...

Mi-a placut foarte mult si finalul... "- E greu de explicat in cuvinte.
- Credeti ca intr-o zi vom intelege?
- Desigur. Mai ales voi."

Si eu le multumesc celor de le Iesirea din Matrix pentru lista cu filme recomandate, acolo am aflat de el: http://fymaaa.blogspot.com/search/label/FILME%20%C5%9EI%20DOCUMENTARE%20SPIRITUALE%20CU%20DESCRIERE%20%28pe%20scurt%29

Alina spunea...

Mi-a placut foarte mult si finalul... "- E greu de explicat in cuvinte.
- Credeti ca intr-o zi vom intelege?
- Desigur. Mai ales voi."

Si eu le multumesc celor de le Iesirea din Matrix pentru lista cu filme recomandate, acolo am aflat de el: http://fymaaa.blogspot.com/search/label/FILME%20%C5%9EI%20DOCUMENTARE%20SPIRITUALE%20CU%20DESCRIERE%20%28pe%20scurt%29

Alina spunea...

Se pare ca am apasat de doua ori pe buton...

Daniel spunea...

multumesc pentru recomandare. e un film foarte reusit... stiam eu ca nu-l recomanzi degeaba :)

Radu spunea...

Daniel,cu mare placere :) vezi categoria "filme cu caracter spiritual" pe aceeasi tema. cele bune

Daniel spunea...

pe majoritatea le-am vazut, si mi-au placut (de aceea ziceam ca nu-l recomanzi degeaba). In primul rand pentru ca aceste filme imi reamintesc ca nu sunt "singur". Sunt momente in care aproape "accept" ca sunt nebun, si ca am o gandire gresita. Aceste filme ma ajuta sa nu uit ca odata am meditat asupra ideilor mele, si le-am adoptat pentru ca mi s-au parut bune. Uneori e greu sa vezi ca nimeni nu intelege ce vrei sa spui, sau ca esti gresit inteles. Cand aflu de oameni a caror gandire imi seamana, sau cu a caror gandire seamana a mea, simt un fel de incurajare.

Alina spunea...

Inteleg ce vrei sa spui Daniel. Si mie mi se intampla asa. La inceput mi-a fost destul de greu. Devenisem vegetariana, incepusem sa-mi doresc o lume mai buna, nu imi mai placeau anumite locuri, de cariera nu am fost obsedata niciodata, nu ma mai puteam uita la o mare parte din filme (deoarece aveau scene de violenta), m-am lepadat de televizor cand mi-am dat seama ca e aberant, vroiam sa mananc sanatos, o multime de chestii "ciudate". :)) Prietenul meu era tare ingrijorat. Zicea ca m-am schimbat si intr-un fel, de ce sa nu fiu sincera, cred ca-i era putin rusine de ideile mele, mai ales de vegetarianism, cred ca asta i se parea cel mai "rusinos". :)) Iar intre noi incepea sa se creeze o distanta cauzata de modul diferit de a vedea lucrurile. Insa totul s-a rezolvat de la sine. Nu l-am fortat in nici un fel sa vada ca mine, insa i-am mai servit usor cate un film, un documentar, o idee careia ii intelegea logica. Acum cateva zile mi-a zis ca a inceput sa creada ca am dreptate, ca e mai sanatos sa nu mananci cane (acesta a fost triumful meu ideologic, desi inca mananca carne, macar a inteles un pic). Ba chiar mi-a zis ca e de acord ca baietelul nostru sa fie vegetarian. Eu i-am spus ca nu tin sa fie intr-un anumit mod, vreau doar sa fie destul de mare ca sa aleaga, nu il facem carnivor "by default" (asa cum am fost facuti cea mai mare parte dintre noi).

Cat despre oamenii care gandesc asa, sunt multi. Sunt din ce in ce mai multi... :)

Am incercat sa ma inconjor de oameni care imi plac, de oameni cu care pot discuta de lucrurile astea si avem o viziune diferita. De convertit nu poti converti pe nimeni, am incercat la inceput sa discut cu anumiti prieteni si am vazut ca in cazul multora te lovesti de un zid care doare si e ok sa-i lasi asa. Dintre prietenii pe care ii aveam inainte, o parte s-au schimbat singuri (si e o placere sa vorbesc cu ei acum), o parte au ramas cum erau, iar o parte s-au indepartat de la sine, si e firesc asa. Iar partea frumoasa e ca mi-am facut o multime de noi prieteni. :)

Mult succes! Si nu uita, nu esti singur, suntem din ce in ce mai multi! ;) Chiar daca "realitatea" inconjuratoare face tot ce poate pentru a mentine aceleasi tipare de gandire rigide si invechite, nu se poate... Viata e o continua schimbare iar noi ne schimbam odata cu ea! :)

Radu spunea...

Alina, parca ai spus povestea mea :D

Radu spunea...

Daniel aceste sentimente le-am avut la inceput si eu, simteam ca nimeni nu ma intelege si incercam sa le explic, sa ii conving sa vada lucrurile cum le vad eu, sau macar sa fie mai deschisi. apoi mi-am dat seama ca problema e la mine si ca fiecare om, sufletel are drumul lui si asa trebuie sa fie si nu trebuie sa intervin, si cand e momentul pentru ei atunci vor intelege si vor cauta.
Si cum spune Alina, suntem multi nu esti singur :) bine ai venit!

Alina spunea...

Asa e Radu, cred ca toti ne-am simtit putin "nebuni" la inceput, deoarece am fost invatati ca a fi normal inseamna sa fi ca toata lumea, insa e doar o conditionare printre multe altele de care am avut norocul sa "beneficiem".

Daniel, s-ar putea sa iti placa cartile lui Osho, pe mine m-au facut sa inteleg foarte multe lucruri. Radu, tie iti recomand "Eu sunt poarta", s-ar putea sa-ti placa, eu o citesc acum si e superba.

mihaeladr spunea...

Radu, multumesc pentru multe din filmele pe care ni le-ai propus. Abia astept sa vad si Zen. Sunt intru totul de acord cu ceea ce ati discutat si ma alatur si eu la povestea pe care a spus-o Alina.

Bi spunea...

Alina,tot ceea ce ai vorbit in primul tau comentariu,vorbeste si despre mine,in mare parte.
Vegetariana de mai bine de 2 ani de zile,prietenii,care si pana acum erau foarte putini la numar s-au imputinat ...de tot.Si e minunat!
Familia a acceptat cel mai greu ,insa ma descurc,incerc sa raman detasata de vorbe...care nu isi au rostul.
Spre deosebire de tine,eu nu sunt inca sotie si nici mamica,dar sper ,atunci cand sunt,sa fiu tot vegetariana.
Vorbind de asta,la mine mai sunt cel putin 2 etape,veganism si apoi RAW ,cum se spune...mancare numai cruda.
Cui ii face sa vorbim,ma poate contacta
Aveti grija de voi si Iubire multa!