6 octombrie 2008

Viata mai buna?

A trai o viata mai buna este un stimulent potrivit.
Intrebarea e ce inseamna "mai buna" si ce inseamna "viata"?
O viata mai buna putem trai in 2 concepte diferite :
in lumea fizica,materiala
in lumea spirituala,absoluta
"mai buna" in lumea fizica inseamna pe picior mare,multi bani,putere,sex(case,masini,imbracaminte etc.); iar "viata" inseamna perioada dintre nastere si moarte in aceasta existenta.
Cam asta fac toti oamenii dp glob,creaza o "viata mai buna" prin acumularea de lucruri,lucreaza pentru lucruri,posesiuni.
Dar oare acest stil de "viata buna" unde ne duce? pe noi toti?
Obsesia de putere,bani,posesiuni..viata pe picior mare a dus planeta exact acolo unde se afla acum.haos si autodistrugere.
"mai buna" in lumea spirituala este o experienta mai larga prin care pot sa imi exprim sinele; iar "viata" un proces etern continuu.Oamenii din aceasta lume ( un grup foarte mic ) privesc viata ca o traire spirituala, o calatorie a sufletului.Din acest pdvr. privesc ei lumea materiala si au o perceptie cu totul diferita.Ei cauta exprimarea adevarului,evolutia.Cauta cum sa devina mai buni ei insisi ca apoi sa poata facea lumea un loc mai bun.
So...in care lume ar trebui sa traim mai mult? materiala sau spirituala? care unde duce?
Cum ar arata lumea daca oamenii ar trai lumea spirituala? Sa poti sa lucrezi pe tine sa devi mai bun,mai iertator,mai intelept,mai deschis fata de tine si fata de altii.Cum ar fi? Probabil pace in ambele lumi.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Radu,am reusit sa vin aici si am citit postul tau.Bineinteles ca mi-a placut,doar este despre viata,suflet.
Cred ca stii deja,eu nu pun mare pret pe partea materiala,imi doresc doar atat cat este necesar.
Din pacate,lipsurile materiale ne creeaza probleme suparatoare.Asa ca toti suntem intro masura materialisti.
Insa nu-i inteleg pe cei care aduna averi,au nu stiu cate case,terenuri,masini etc.Crezi ca acesti oameni sunt fericiti pentru ca nu duc lipsa banilor?
Iar acum iti raspund la intrebare.Cred ca ar fi mai bine sa traim in lumea spirituala si nu va mai fi atata violenta,rautate.
In blogul meu am scris mai demult o povestioara,"Cele trei dorinte ale lui Alexandru cel Mare",e chiar despre subiectul tau de astazi.
Sa fii iubit si fericit!

Radu spunea...

oamenii nu sunt fericiti pt ca au bani crede-ma,bani nu sunt fericire.sentimentul de fericire vine din'auntru.cand sunt impacat cu mine sunt fericit.totusi bani au rolul lor,dar nu in asa fel cum de multi sunt utilizati.vai de mama noastra :)

Anonim spunea...

Radu,banii nu aduc fericirea,asa se spune.Stiu si-am spus-o in primul comentariu ca oamenii bogati nu sunt neaparat si fericiti.Ei nu stiu sa se bucure.
Am citit mai demult ca acesti oameni platesc bani grei unor firme a caror afacere e sa-i faca pe bogati sa traiasca ca cersetori in alta tara macar o singura zi.
Atunci de ce naiba nu pot fi mai darnici si sa-i ajute,mai ales pe cei care au nevoie de operatii sau tratamente pentru a ramane in viata?
Weekend placut!

Anonim spunea...

Banii nu pot sa aduca mai mult decat multumire. Asta e limita lor spirituala. Sunt necesari insa pana la un anumit nivel(care este destul de subiectiv) pentru a permite atingerea fericirii spirituale.


Parerea mea.

TreXeL spunea...

vezi ma de treaba, banu gros sa iasa...apoi imi cumpar diplome si pot fi multumit...he

Anonim spunea...

Zise oligarhu si mai baga o fleica de caviar in gura.