20 aprilie 2009

Interesant,nu?

"Auzi,da voi doi sunteti frati?"
Radu se uita la Cristi,Cristi se uita la Radu.."Nu". A fost o intrebare adresata de o doamna pe care atunci am vazut-o pentru prima oara amandoi, venita de la Miskolc impreuna cu sotul la Satu Mare.Mi s-a parut putin comica intrebarea avand in vedere ca Cristi e cu ochi albastrii,alb-palid la fata,mai slabut si Radu e cu ochi caprui,ten mai ciocolatiu asa,in carne buna.Nici o asemanare fizica pentru care sa pui o astfel de intrebare.Se intampla acu o saptamana.
Aseara intalnire cu cativa prieteni din studentie in amintirea vremurilor de alta data la Filter.Mai mult a fost un private party pentru ca clubul era gol.Noua ne-a convenit de minune,ne-am ales muzica ne-am desfasurat linistiti.Dupa o vreme,cu Level UP,Shield ON Cristi isi noteaza in telefon ( pe vremea studentiei era cu foaie si pix ) o mica fraza si vine sa mi-o arate.
"Atunci cand totul merge bine e mai usor sa crezi ca gandurile tale au creat realitatea pe care o traiesti." Phu! Mirati,profunzi,ganditori incepem sa dezbatem subiectu. Ajungem la faza "auzi,da voi 2 sunteti frati?"
"Mai tii minte ce ne-o intrebat tipa?"
"Ce interesant,nu?!" zice Cristi.
"Ce asociere a facut tipa,cum naiba?"
"Pentru ca gandim la fel,avem atatea in comun despre cum ar trebui sa fie viata si ce e de facut...si vine tipa si te intreaba daca suntem frati."
"Iti dai seama frate? Te gandesti putin?"
"Pfu ma!! Da. Ce asociere a facut tipa,nu cred!" zice Radu.
"Extraordinar frate! Extraordinar!"
"Poi in ultimii 6 ani am petrecut foarte mult timp impreuna,am fost prin multe impreuna, ne-a intrebat vreodata cineva asa ceva?"
"Niciodata!"
"De ce tocmai acum? Si nu mai demult? Cum asa?"
Adevarul e ca cei doi sunt pe aceeasi lungime de unda din foarte multe pdv. de la stil de viata,de alimentatie,amandoi au cartea de capatai Conversatii cu Dumnezeu, Tata Bogat Tata Sarac,pe amandoi i-a trezit filme precum Matrix, Pay it forward, Peaceful.Warrior, Truman Show, Earthlings etc.,asta ca idee.
De o luna incoace treaba e si mai groasa.Cei doi s-au decis ca ajunge cu vorba,e timpul sa trecem la fapte,sa facem ceva concret,sa punem planurile in actiune,negru pe alb.
Si cand cei doi asta gandesc,asta vorbesc toata ziua si mai mult si mai mult...apare tipa si intreaba "da voi doi sunteti frati?"
"Intr-adevar! Tocmai acum,in 6 ani nimeni niciodata!"
"O foaie si un pix.Ma duc la bar sa cer o foaie si un pix."
"Treaba asta trebuie sa o pun pe foaie,e prea beton" zice Radu.
Se ridica se duce la bar,dupa tejgheaga e un prieten.
"Auzi da-mi si mie repede frate o foaie si un pix sa scriu ceva foarte tare,repede?"
"Da cine vrea sa scrie, tu sau..."si ridicandu-si privirea -peste Radu- catre canapele unde statea Cristi..."sauuu Radu??!"
MUT MODE ON!!

4 comentarii:

Gabriela spunea...

:) wow, foarte faina intamplare...defapt nu cred ca e e o intamplare intamplatoare:P
si ce planuri aveti voi?

Satmareanu spunea...

Io mai tre sa citesc o data ca sa fiu sigur ca am inteles. :)

Radu spunea...

Darius,e prea lung nu are rost :)

Anonim spunea...

Adicatelea sunteti frati sau nu?
Ca nu reiese din context... :-)