1 septembrie 2009

Ce este dragostea?!

O mica compilatie pentru voi, suflete frumoase.
Video : Planet Earth - From Pole to Pole
Audio : Mike Oldfield - Tubular world
Text : Neale Donald Walsch - Prietenie cu Dumnezeu
Aceasta este cea mai frumoasa definitie pe care am auzit-o vreodata!

10 comentarii:

Anonim spunea...

...sublim.
asta e dragostea...

carmen spunea...

Extraordinar

Cristian spunea...

Minunat

Radu spunea...

Multumesc pt cuvintele frumoase :)

GabyS spunea...

Foarte dragut si deosebit acest filmulet...
Felicitari Radu pt blog!

Multa bucurie si lumina iti doresc!

Radu spunea...

Mersi mult Gaby.
Felicitari si tie, si cat mai multe emisiuni frumoase :)

Amrita spunea...

Absolut superb! Multumim pentru impartasirea dragostei!

BiancaAnkh spunea...

Am vazut acest filmulet pentru prima data acum cateva luni. De atunci il folosesc ca pe o ancora, In zilele in care vibratia mea e joasa ma uit la el de cateva ori si imi revin:) Minunat. MULTUMESC!!!

Radu spunea...

Bianca, e pentru tine :)

BiancaAnkh spunea...

Citesc cartile lui Neal de vreun an si de atunci ma simt invaluita de Iubire, de Libertateta si Recunostinta. D-zeul din Neal este genial! Si pentru ca toti suntem Una, D-zeul din mine este genial! La fel cum e D-zeul din Tot ce este. Este Adevarul pe care l-am cautat toata viata. Este incredibil ca l-am gasit. Si o data cu el au venit experientele acestui adevar. Nu pot exprima in cuvinte care este puterea creatoare a Iubirii. M-am trezit pur si simplu inconjurata pana si de lucruri materiale care exprima iubire. Ca sa nu mai vb de oameni. Am intalnit oameni cum nu-mi inchipuiam ca exista! Vii, foarte vii. E extraordinar ca in zilele noastre exista asemenea oameni. Adica eu ii intalnesc in viata de zi cu zi. A fost exact cum ne spune si Neal "TU doar pune intrebarea"sau "Declara unde vrei sa ajungi" Dupa ce am intrebat daca asa ceva este real si experimentabil, au venit catre mine o multime de experiente si oameni care mi-au raspuns la intrebare. Asa ca va pot spune si voua. Da exista! Depinde doar de voi sa declarati ce vreti. Adica ceea ce vreti cu adevarat fara jumatati de masura. Si apoi sa asteptati ca lucrul sa se materializeze. Asta-i puterea energiei pe care noi o numim Iubire. Cu cat dam mai multa cu atat primim mai multa prin diverse cai. Si daca vreti sa vedeti cam cata iubire ati dat uitati-va in jur. In jurul vostru e toata iubirea voastra. Si daca vi se pare ca nu vedeti destula, este pentru ca inca n-ati iubit destul. L-ati separat pe D-zeu de voi si pe voi de ceilalti asa ca nu vedeti decat un adevar trunchiat. Dar puteti sa vedeti mai mult. Puteti manifesta mai mult chiar in realitatea voastra doar hotarand ca vreti mai mult si vazand ca nu sunteti separati. Eu traiesc aceste experiente din acelasi loc in care ma aflam cand traiam iluzia lipsei lor. Ma minunez cand vad cate pot schimba doar schimbandu-ma pe mine. Doar iubind.
De exemplu ieri cand stateam la coada la secretariatul facultatii aveam in fata o d-na foarte nemultumita care spunea ca secretara s-a purtat cu ea urat. O mica alarma s-a trezit in mine cand am auzit-o. Apoi mi-am amintit de Iubire. Si mi-am spus "Ce-ar fi ca in loc sa propag realitatea prezentata de aceasta minunata doamna sa ii transmit putina iubire secretarei. Poate reusesc sa-i fac ziua un pic mai buna astfel ca ea sa fie in stare sa transmita la randul ei Iubire" N-am zis nimic special cand mi-a venit randul la ghiseu. Am zambit, am salutat si am cerut ceea ce-mi trebuia cu toata Iubirea de care ma simteam in stare in momentul respectiv. Si surpriza! Nici urma de secretara scortoasa! Mi-a zambit la randul ei si mi-a dat tot ce aveam nevoie. Cand am plecat i-am multumit sincer. Adica am pus in acel cuvant sufletul meu.Si ea mi-a zambit inapoi. Culmea! Era aceeasi secretara care in urma cu 5 min. fusese atat de putin amabila cu d-na din fata mea...
Asta este un exemplu banal. Dar daca ati incerca sa faceti acest simplu exercitiu cate putin in fiecare zi cu sinceritate ati vedea cum realitatea se schimba sub ochii vostri. Nu uitati ca noi toti suntem D-zeu. Si asta inseamna ca vanzatoarea de la paine cu felul ei stangaci de exprimare este tot D-zeu, la fel cum sunt si cersetorii agasanti de pe strada, sau betivii,sau tiganii, sau cei care dorm pe banci in parcuri. Sunt la fel de D-zei precum sunteti voi si deopotriva precum este Iisus, sau Gandhi, sau Mohamed... Suntem intr-adevar cu Totii Una si nicodata n-am fost altceva. Doar am uitat ca Suntem.
Multumesc Radu pentru lumina pe care o raspandesti. Lucrul pe care-l faci tu aici este foarte important!
O zi superba sa aveti cu totii! :)