16 octombrie 2009

Film documentar - Chakrele si iluminarea


O descriere a celor 7 chakre facuta de Doreen Virtue, autoarea best-sellerului Copii Indigo - Cum sa-i hranim si sa-i ingrijim.
Chakra este un cuvant sanscrit care inseamna “vortex” sau “roata”. Chakrele din corpul uman sunt centrii energetici subtili. Misticii hindusi au numarat sute de mii de chakre in corpul omenesc. Aceasta este foarte asemanator cu sistemul de meridiane folosit in acupunctura si in terapiile shiatsu. Cu toate acestea, chakrele asupra carora eu ma concentrez in timpul purificarii si echilibrarii sunt 7 la numar => 7 centrii energetici majori.
Cele 7 chakre majore sunt emitatoare si transmitatoare de energii subtile. Fiecare chakra functioneaza la nivel fizic, emotional si spiritual.

1. Chakra radacina Muladhara

Este pozitionata foarte aproape de coccis (la baza coloanei vertebrale). Este colorata in rosu, si este asociata cu pasiunea, vitalitatea, dorinta si energia. Aceasta chakra se invarteste, conferindu-ne puterea de a infaptui (a realiza). Dezechilibrul ei se poate manifesta printr-o stare de boala fizica si emotionala, anorexie sau lacomie (aviditate). O persoana cu o Chakra-Radacina sanatoasa este flexibila si capabila sa “curga” odata cu schimbarile, este echilibrata, si ramane “impamantata” in timpul schimbarii.

Poti vindeca Chakra-Radacina preluand controlul asupra destinului tau si luand singur deciziile. O Chakra-Radacina contractata (rigida) se poate manifesta printr-o atitudine conservatoare, idei (credinte) rigide, ura, prejudecati si atitudini meschine care ne conduc viata.


2. Chakra pelviana Swadistana

Este pozitionata in jurul osului pubian. Este colorata in portocaliu, si este asociata cu bucuria si sociabilitatea. Acesta este centrul intimitatii, al sexului, al reproducerii creative. Corpul are nevoie sa fie reincarcat continuu, pentru a ne putea baza pe el la nevoie. Daca aceasta chakra nu este reincarcata, ea va apela la toate celelalte chakre pentru a se umple, si in final va seca (va goli) intreg corpul de energie.

Dezechilibrul acestei chakre se poate manifesta prin inhibitie sexuala sau inabilitatea in intimitate. Chakra pelviana controleaza apetitul pentru mancare, sex, si placere. Daca vom risipi prea multa energie, vom “arde” energii necesare altor sisteme din organism. Daca pastram prea multa energie, vom deveni obsesivi in legatura cu ceea ce nu putem sa avem. Echilibrul intre controlul si consumul acestei energii este cheia care va mentine aceasta chakra puternica si sanatoasa.

3. Chakra de langa ombilic Manipura

Este pozitionata chiar mai sus de ombilic. Este colorata in galben, si este asociata cu inteligenta, claritatea, fericirea si creativitatea. Este chakra puterii personale. Dezechilibrul acestei chakre se poate manifesta prin sentimentul de descurajare, incertitudine, naputinta, sau prin nevoia de a-i controla pe ceilalti sau de a controla toate evenimentele. Aceasta chakra este centrul identitatii personale.

Aceasta chakra guverneaza toate aspectele ego-ului si personalitatii, inclusiv simtul nostru de auto-apreciere si de identitate personala. Ea influenteaza puterea personala si libertatea de decizie. Aceasta chakra regleaza puterea vointei in legatura cu diversele situatii si oameni.


4. Chakra inimii Anahuta

Este pozitionata in mijlocul pieptului, langa inima. Este colorata in verde, si este asociata cu vindecarea, echilibrul, armonia, grija si blandetea. Este punctul central al sistemului chakrelor, si este crucial in pastrarea echilibrului.

Dezechilibrul Chakrei Inimii se poate manifesta prin neputinta de a oferi/primi iubire, dependenta de alte persoane, depresie, si altfel de relatii disfuctionale. Chakra Inimii infloreste prin bucurie, incantare, deschidere, impartasire, atingere si conexiune. Se contracteaza prin durere, pierderi si traume.


5. Chakra gatului Vishudha

Este pozitionata in locul unde gatul se uneste cu pieptul. Este colorata in albastrul-cerului sau turcoaz, si este asociata cu prietenia, loialitatea, deschiderea si comunicarea sincera.

Chakra gatului ne da putere sa ne exprimam pe noi insine la orice nivel. Pentru a onora acest dar, trebuie sa ne exprimam, in mod constient, cu claritate si integritate. Chakra gatului este poarta catre sferele spirituale inalte. In cunoasterea ezoterica ea este cunoscuta sub numele de “Gura/Vocea/Cuvantul Lui Dumnezeu”(“Mouth of God”), si aici este locul unde energia spirituala inalta este canalizata in corp. Aceasta infuzie de energie se concretizeaza atunci cand mintea este libera si spiritul este deschis.


6. Cheakra dintre sprancene Ajna ( al treilea ochi )

Este pozitionata in mijlocul fruntii, in punctul celui de-Al III-lea Ochi. Este colorata in indigo, si este asociata cu meditatia, un nivel inalt de intuitie si auto-constientizarea.

Aceasta chakra ne furnizeaza energie pentru a experimenta ganduri/idei concise si clare. Este centrul pentru maturitatea psihologica si pentru principiile etice si filosofice. Cand este activata complet, aceasta chakra stimuleaza ambele emisfere ale creierului. Emisfera dreapta controleaza intuitia si activitatea creativa. Emisfera stanga controleaza gandirea rationala si analitica. Atunci cand cele doua emisfere lucreaza impreuna, se formeaza o imagine armonioasa asupra realitatii, care consta in gandire logica, imaginatie si intuitie.

7. Chakra coroanei Shahasrara

Este pozitionata pe coroana craniului, aproximativ in acelasi loc unde copiii au acel “punct moale”. Culoarea cea mai adesea asociata cu acest centru energetic este violet. Aceasta chakra este asociata cu realizarea (cunoasterea) spirituala, contemplarea in tacere, adevarul etern si aspectul cel mai inalt al Sinelui superior.

Chakra Coroanei ne aduce perspicacitate, minte patrunzatoare, si o cunoastere mai exacta a ceea ce suntem capabili sa indeplinim, si care este scopul nostru cel mai inalt.

Pentru a activa complet Chakra Coroanei, nu este necesar sa renuntam la lume si la aspectele ei materiale. Scopul nostru trebuie sa fie acela de a vedea Spiritul in toate formele vietii, si de a intelege ca suntem aici, pe Pamant, pentru a fi fericiti si pentru a indeplini nazuinta sufletului nostru catre iubire, pace si bucurie.


Cartile lui Doreen Virtue le gasiti la editura For You, click AICI

Vizionare placuta!

2 comentarii:

Anonim spunea...

really an eye opener for me.

- Robson

Lavinia spunea...

Nu inteleg, au fost dezactivate / sterse toate video-urile?????