19 ianuarie 2014

Documentar - TOXIC

Toxic, primul documentar romanesc despre alimentatie. Dupa ce am citit cateva din cartile lui Menci - "Si noi ce mai mancam?" "Revolutie in bucatarie" si "Parinti altfel" -, am asteptat cu mare interes si documentarul. E bine de stiut toate cele spuse in documentar, insa personal, ma asteptam la altceva de la acest film, la o altfel de abordare a subiectului. Unele parti m-au captivat altele mai putin.
Pe langa cele spuse de Dc. Mencinicopschi in documentar, mai ascultam si opiniile lui Oreste Teodorescu, Dr. Cristina Bogdan naturopat, Bora Cokyapici, chef restaurant.

Descriere :
TOXIC ofera o experienta unica, 80 de minute de adevar, totul intr-o viziune proaspata si nonconformista. Analizeaza cat de sanatoasa este hrana pe care o consumam zilnic, pornind de la principiile prof. Dr. Gheorghe Mencinicopshi si de la intrebarea “Ce este alimentul?” Profesorului Mencinicopschi porneste de la o teorie simpla, si anume corpul uman este creat de natura sa decodeze informatia din mancare si sa o transforme in substantele necesare pentru a ramane sanatos. 

In ultimii ani, oamenii au adus modificari alimentelor prin agricultura intensiva si puternic industrializata, cu scopul de a creste productia si profitul, ceea ce a dus la disparitia acelei informatii naturale in mancarea de zi cu zi, pe care organismul nu o mai recunoaste si are astfel probleme in a o decoda. T O X I C analizeaza, studiaza si desfiinteaza alimentele! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junk food, ci si despre cele de baza, pe care le consideram a fi sanatoase, le consumam cu incredere si cu care ne otravim fara sa avem habar!

„T O X I C este primul film documentar romanesc care spune adevarul despre alimentele pe care le consumam, despre provenienta acestora si despre adevarata lor compozitie. Ne-am dorit in plus, ca prin acest documentar, sa imbinam informatia riguroasa si impartiala, sa o facem accesibila tuturor oamenilor care incearca sa-si schimbe modul de viata si spuna stop bombardamentului cu produse pline de tot felul de chimicale”, a marturisit Andrei Sota, regizorul filmului care conduce propria casa de productie si realizeaza filme independente. 

Niciun comentariu: