12 ianuarie 2014

Zona de confort, in, sau in afara ei?

Zona de confort putem spune ca e acea zona unde "apa e calduta", in care individul dezvolta o serie de comportamente care nu necesita prea mare efort nici mental, intelectual, fizic sau de alta natura, comportamente care nu genereaza risc si care duc de obicei la un rezultat obisnuit.

Aceia dintre voi care se ocupa de propria dezvoltare personala, ati citit carti de specialitate, sau ati fost la diferite congrese, cursuri, cunoasteti sintagma "Viata ta incepe dincolo de zona de confort".
Ei bine, nu e chiar asa.

Odata iesit din zona de confort a mediocritatii, a fricii, comoditatii, depresiei ( cum arata si desenul ) intri intr-o zona de "tampon" dintre 2 zone de confort. Acolo se decide totul. Te afli in aceasta zona pt scurta vreme, timp in care deprinzi noi abilitati pentru noua zona de confort.Noua ta zona de confort poate fi cea in care tu faci sport zilnic, citesti carti, te rogi sau meditezi, iti pui teluri, traiesti cu pasiune, esti pozitiv, increzator samd. Daca cultivi aceste deprinderi in tine, in scurt timp vor deveni zona ta confort.

Asadar, eu as spune "Viata ta e mereu in zona de confort". Intrebarea nu e daca te afli in zona de confort ci mai degraba in care zona de confort de afli?

Niciun comentariu: