26 octombrie 2009

Surse de acizi grasi omega 3

De ceva vreme m-a preocupat aceasta tema. Pana acum cateva luni am consumat bilute cu omega 3, acum insa nu mai am nicio sursa. Stiam ca pestele si uleiul de peste este sursa directa de acizi grasi omega 3 ( EPA si DHA, ajuta la reducerea aritmiei, hipertensiunii, boli de inima ), dar daca esti vegetarian asta nu prea te ajuta. Nu stiam ca exista si sursa de origine vegetala. Ei bine, exista.
Nucile sunt o sursa bogata de grasimi omega 3 ( ALA acid-alfa linoleic ), semintele de in si rapita. Alte surse de acizi omega 3 : ulei din seminte de in, ulei de canepa, ulei de masline, ulei din seminte de susan, ulei de porumb.
E bine de stiut pentru cei care sunt vegetarieni si nu numai.

6 comentarii:

Mad io spunea...

Salut Radu,

Din punctul meu de vedere atunci cind mananci natural nu esti preocupat de astfel de lucruri: acizi grasi, vitamine, enzime, saruri minerale organice.

De exeplu e nu m-am preocupat niciodata de acizi grasi dar "nu stiu" cum se face ca nuci maninc des sint chiar preferatele mele la fel si seminte de in si hrisca si ulei de floarea soarelui presat la rece si de masline. De fapt stiu - este acea inteligneta interioara numita intuitie sau constiinta.

Exemplu de preprat cu nuci:

pui (nu pui de avicola =)) ) niste nuci mixer, banane, zar (lapte crud), miere, in si orice altceva doresti - seminte de soarelui, de dovleac crude, stafide, curmale scortisoare - cum iti place si faci o crema desna. tai niste mere, perem ce o fi si tori aceasta "budinca" peste. Delicious.

Radu spunea...

suna bine :D, pana imi procur toate cele il fac cu lapte si miere.

claudia spunea...

mad io
imi prepar si eu ca imi lasa deja gura apa!

Mad io spunea...

Pofta Mare.

Mnemosynee spunea...

Radu, te felicit pt blog. De cand l-am descoperit revin mereu aici, lasa-mi un id to keep in touch, closer :)!

Radu spunea...

mersi, id : radu19812004