20 ianuarie 2014

Carta Lumii Eliberate

O initiativa, un proiect, o lume minunata. Cititi cu atentie, fiecare dintre noi putem face ceva pentru a schimba in bine lumea in care traim.

Ce este Carta Lumii Eliberate?

Carta Lumii Eliberate este o declaraţie de principii, care are potenţialul de a optimiza viaţa pe Pământ pentru toate speciile, de a eradica sărăcia şi lăcomia şi de a grăbi progresul. Nici politice, nici religioase, aceste zece principii scurte ar putea constitui temelia unei societăţi noi, avansate, care nu utilizează bani, este gratuită, echitabilă şi durabilă.
Ele sunt bazate exclusiv pe Natură, bunul simţ, şi supravieţuire. Carta Lumii Eliberate este considerată pe scară largă un progres logic, o ieşire din mecanismul eşuat al societăţii de azi, şi o etapă firească în evoluţia noastră. 


De ce avem nevoie de ea

In cazul în care nu aţi observat, lumea a devenit un loc foarte ostil. Traiul zilnic a devenit foarte dificil pentru mulţi dintre noi, şi este chiar literamente imposibil pentru milioane de oameni în fiecare an. 

Nu trebuie să fie aşa. 

Ca specie predominantă, noi oamenii, am eşuat să recunoaştem marea responsabilitate ce vine odată cu puterea şi cunostinţele noastre. Banii au distorsionat grav opinia noastră despre lume, şi ne-au distras de la ceea ce este cu adevărat important. 
Tot ce avem nevoie pentru supravieţuire: apă, hrană, aer, energie, biodiversitate, compasiune, au devenit ameninţate prin prioritizarea profitului peste Natură. Natura nu se lasă înduplecată şi nu negociază. Dacă vom continua să ne luptăm împotriva ei, Natura va câştiga. Cu alte cuvinte, umanitatea - şi nenumărate alte specii inocente - ar putea fi eradicate. 
A venit momentul să facem nişte schimbări fundamentale în modul nostru de viaţă, care a devenit netrainic şi nedrept. Noi credem că prin adoptarea principiilor Cartei Lumii Eliberate facem primul pas crucial spre a ne proteja şi conserva atât pe noi înşine cât şi planeta.

Ce este în neregulă cu lumea?

Într-un cuvant: banii. Propriul nostru sistem monetar valutar prioritizează eficace creşterea şi stabilitatea financiară în locul supravieţuirii şi progresului. Deşi un instrument util în vremurile de demult, banii au devenit incompatibili cu viaţa însăşi şi creează mult mai multe probleme decât rezolvă. Putem pune aceste probleme în patru categorii principale:

1. Inegalitate şi Injustiţie 
[Banii, prin definiţie, creează inegalitate şi injustiţie. ]

În lumea de azi, o mână de oameni au avere enormă, influenţă şi libertate, în vreme ce marea majoritate este împovărată de muncă, datorii şi sărăcie; fără a avea prea multe de zis în afaceri mondiale. Acest dezechilibru este în mod evident inechitabil şi nu mai poate fi acceptat ca fiind normalitate. 
Milioane de oameni se nasc în fiecare an într-o viaţă de sărăcie şi foamete, chiar dacă ne stau la dispoziţie resursele şi tehnologiile necesare pentru a oferi hrană şi adăpost pentru toată lumea, dacă am vrea. 
Producţia risipitoare duce la o poftă insaţiabilă pentru resursele naturale limitate, cum ar fi ţiţeiul, cuprul, aurul etc. Deoarece aceste resurse rare se găsesc doar în anumite ţări, exploatarea şi conflictele dintre ţări sunt rezultatele inevitabile. 
Anumite zone ale lumii îndură condiţii meteo extreme şi lipsă de pământ arabil sau apă potabilă, dar sunt uitaţi la scară largă de naţiuni mai bogate deoarece nu au lucruri de valoare cu care să contribuie la economia mondială. Banii, prin definiţie, creează inegalitate şi injustiţie. 

2. Deşeuri şi Poluare
[Nepăsarea noastră faţă de Natură ne otrăveşte încetul cu încetul şi ne sufocă.]

Marile companii producătoare au nevoie de o schimbare constantă a produselor pentru a fi profitabile. Din punct de vedere economic nu are sens să facă produse care ţin mult. Pentru fluxul de bani e mai bine să producă bunuri de unică folosinţă, care trebuiesc înlocuite în cele din urmă - în ciuda risipei de resurse naturale. 
Multe companii cheltuiesc milioane în fiecare an creând o piaţă de desfacere pentru produse inutile şi risipitoare prin publicitate şireată. Aceasta crează o cultură a consumului şi iluzia creşterii 'fără limite' care este irealistică, nu este trainică şi trebuie pur şi simplu să se termine cândva. 
Ştim că ţiţeiul este un poluant toxic care produce dioxid de carbon, cu toate acestea îl folosim pentru că este ieftin; în ciuda faptului că avem energie curată reînnoibilă peste tot în jurul nostru. 
Copacii producători de oxigen sunt prăduiţi în mod iresponsabil de lemul lor, în timp ce avioanele pompează tone de gaz otrăvitor în atmosfera noastră în fiecare an. 
Nepăsarea noastră faţă de Natură ne otrăveşte încetul cu încetul şi ne sufocă.

3. Datorii şi Şomaj
[Munca plătită este oxigenul sistemului monetar. Fără el, tot ce rămâne este şi mai multe datorii. Acest cerc al şomajului şi al datoriilor va aduce în cele din urmă un colaps monetar global.]

În ziua de azi, aproape orice ţară din lume are datorii atât de mari, încât guvernele sunt obligate ori să împrumute mai mult, să cheltuie mai puţin, sau să tipărească mai mult ca să îşi acopere bugetele. În mod realistic, niciuna din aceste opţiuni nu sunt durabile. 
Tipărirea de bani devalorizează moneda, ceea ce înseamnă că poţi cumpăra mai puţin cu ea. De asemenea, deoarece porneşte din punct de vedere economic ca o datorie, este supusă dobânzii. Din moment ce banii pentru a plăti acea dobândă nici nu există, în cele din urmă se ajunge la mai multe datorii - şi mai multe dobânzi! 
 Reducerea bugetului înseamnă în cele din urmă reducerea de locuri de muncă, ceea ce crează şi mult somaj. Companiile private înlocuiesc mucitorii cu maşini care pot muncii mai repede şi mai ieftin, pentru a-şi creşte productivitatea şi profitul. 
Munca plătită este oxigenul sistemului monetar. Fără el, tot ce rămâne este şi mai multe datorii. Acest cerc al şomajului şi al datoriilor va aduce în cele din urmă un colaps monetar global. 

4. Progres Obstrucţionat  
[Banii nu sunt un obstacol în faţa progresului într-o lume lipsită de bani.]

Progresul uman este asfixiat de costuri. Cercetarea pură sau eforturile îndrăzneţe sunt ori sub-finanţate ori trecute cu vederea dacă nu sunt profitabile. 
Specialişti de înaltă calificare sau talentaţi sunt atraşi de salariile generoase pentru a dezvolta produse profitabile, dar risipitoare. În schimb, mulţi oameni talentaţi sunt ţinuţi pe loc în viaţă, prin lipsa de acces la o educaţie adecvată sau de finanţare pentru munca lor. 
 Noi invenţii se împotmolesc în legile de brevete, care împiedică dezvoltarea continuă sau îmbunătăţirea de către alţi inovatori, şi uneori durează ani de zile să ajungă la public. Multe brevete utile sunt latente, fie prin lipsa de fonduri sau a strategiei de marketing deliberată. 
Companiile încearcă să protejeze mărcile proprii şi profiturile viitoare prin proiectarea intenţionată de produse care sunt incompatibile cu alte mărci sau tehnologii. Acest lucru creează o duplicitate inutilă a produselor şi frustrează utilizatorul final. 

Banii nu sunt un obstacol în faţa progresului într-o lume lipsită de bani. 

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care banii - pe care noi i-am creat - au devenit acum un obstacol major pentru supravieţuirea şi progresul nostru. Dacă te uiţi la societatea şi cultura noastră modernă din punct de vedere al Naturii, vei începe să vezi cât de detaşaţi şi deconectaţi am devenit, de lucrurile care ne susţin.

Nu ne putem ignora propria natură şi biologie.

A cui vină este?

Este important de recunoscut că nimeni nu este de învinuit pentru aceste probleme. Sistemul pe care îl folosim să ne conducă societatea s-a dezvoltat în felul acesta în timp. Să atribui vina, chiar şi aparent justificată, nu are rost şi doar crează animozităţi. Mulţi dau vina pe bănci, corporaţii, guverne, sau oamenii care lucrează în acestea, dar ei nu sunt oameni răi sau lacomi.
Ei sunt doar oameni obişnuiţi care reacţionează la un mediu de lipsuri - lipsa de bani, adică. Lăcomia este un răspuns uman de bază la lipsuri. Dacă ceva care îţi e necesar pentru a trăi este în cantitate limitată, instinctiv îţi doreşti să ai cât de mult posibil din acel lucru, pentru că este bun pentru supravieţuire. Dacă putem elimina lipsurile, putem elimina lăcomia. 

Sub presiune 

"Avem nevoie să ne eliberăm de limitele noastre imaginare."

 

Am ajuns să nu mai avem încredere în propriul nostru comportament natural din cauza standardelor care se contrazic şi a presiunilor la care ne supunem. Media modernă promovează stiluri de viaţă de neobţinut şi decadente, în timp ce religiile învaţă moderaţie şi virtute.
Corporaţiile cheltuie milioane pentru a prezenta atractiv mâncărurile cu zahăr şi grăsimi, în vreme ce reprezentanţii medicali avertizează contra obezităţii. Guvernele anunţă tăieri de cheltuieli publice, în timp ce scuză marile afaceri. Peste tot suntem bombardaţi cu reclame pentru a cumpăra produse pe care nu ni le permitem.
Societatea, ca întreg, creează destule confuzii şi contradicţii. Ratele delicvenţei sunt în crestere - dar nu pentru că sunt mai mulţi oameni răi - ci pentru că circumstanţele se înrăutăţesc, oportunităţile de angajare scad şi toţi trebuie să concureze pentru a supravieţui.
Ţine minte, o fiinţă umană e totuşi un animal - deşi mult superior - şi intocmai ca orice alt animal poate să atace cand e maltratat, inghesuit în colţ sau confuzat. Nu mai avem nevoie să ne supunem la asta.
 Este timpul să dezlegăm fiinţa umană din reţeaua sa de metode şi ideologii expirate, şi să ne concentrăm pe scopul nostru comun de supravieţuire, progres şi libertate. Avem nevoie să ne eliberăm de limitele noastre imaginare. 

Ce face Carta

Carta Lumii Eliberate stabileşte zece afirmaţii foarte de bază care sunt în rezonanţă cu Natura, bunul simţ general, dreptatea şi mentenanţa. În esenţă, aceste zece principii de ghidare sunt cerinţele noastre minime pentru supravieţuire şi progres.

"Odată ce oamenii realizează că o societate fără bani funcţionează, vom deveni în mod natural mai pozitivi în acţiunile noastre, mai cooperanţi, cu compasiune şi productivi." 


Sistemele noastre curente pentru diviziunile monetare, sociale, ideologice şi de graniţă sunt imaginare, şi în mod clar nu lucrează pentru noi sau planeta noastră. Principiile Cartei, care işi au rădăcinile în Natură, ar dizolva aceste bariere imaginare cu numai câteva observaţii de bază pentru respectul reciproc unul faţă de celălalt şi faţă de casa noastră planetară.
Odată ce putem trece peste metodele noastre depăşite de luare de decizie prin speculaţie şi diktat, şi să ne inlăturăm barierele imaginare, vom vedea că singurele noastre probleme sunt tehnice, de ex. Cum să furnizam bunuri pentru toţi şi să folosim în mod optim planeta noastră? Numai când suntem eliberaţi de ideologiiile şi metodele noastre contradictorii, putem să rezolvăm cu adevărat această problemă.
Tehnologia noastră este acum la un nivel de unde putem în mod comfortabil să furnizăm bunuri pentru toţi fără să fie nevoie de muncă grea. Ce putem automatiza, vom automatiza. Nu ne trebuie bani pentru a construi maşini, putem numai să le construim. Treburi care nu pot fi automatizate pot fi rotite în rândul unei populaţii care ar fi mai mult decât bucuroasă să-şi dedice o mică porţiune din timpul ei unei comunităţi care le susţine.
Totul va fi declarat de uz gratuit, dar în cadrul unei înţelegeri a limitelor naturale şi tehnice, şi a respectului pentru binele comun combinat. Aceste înţelegeri sunt iniţial obţinute prin educaţie, şi în final prin consens.
Odată ce oamenii realizează că o societate fără bani funcţionează, vom deveni în mod natural mai pozitivi în acţiunile noastre, mai cooperanţi, cu compasiune şi productivi. 

Implementarea Cartei

Primul pas în implementarea Cartei este promovarea şi realizarea conştientă.

Aceste principii pot fi adoptate numai când sunt văzute, întelese şi sprijinite de un număr suficient de oameni. Când destui oameni văd Carta şi o acceptă ca următorul pas logic în evoluţia umană, schimbarea se va produce automat. Politicienii şi oamenii cu influenţă nu vor putea decât să se alinieze la voinţa oamenilor.
Odată ce aceasta se intâmplă, educaţia pentru principii, Natură şi comunităti va trebui să fie făcută clară pentru a da tuturor o inţelegere adevărată pentru noi inşine, comunitatea şi mediul nostru.
.

"Educaţia va juca un rol cheie în stabilirea noii societăţi fără bani." 

 

Nu va dura mult până ce oamenii încep să realizeze că vecinul lor nu mai este competitorul lor; că tot ce posedă şi folosesc are un preţ în mediul inconjurător; că acţionând împreună ca o comunitate - şi nu numai pentru sine - este infinit mai productiv şi cu răsplată.
Se poate întâmpla ca această Cartă să fie adoptată întâi într-o singură ţară sau bloc de ţări care e în mod natural bogat în resurse şi de sine stătător. (Australia şi Mările de Sud ar fi un exemplu bun) Odată ce alte ţări văd că lucrează, ar urma repede. Probabil între timp, o nota specială pentru statusul 'fără-bani' în ţările de pionierat ar putea fi aplicată prin intermediul unui corp ca ONU, pentru a menţine şi proteja graniţele acestor 'zone libere' până nu va mai fi nevoie.
Acesta este doar un exemplu de cum Carta ar putea fi implementată. Desigur, s-ar putea intâmpla în oricâte feluri diferite, dar important este că odată ce destui oameni vor asta, se va întâmpla. 

Cine a scris Carta?

A atribui acest document unei singure persoane sau grup ar fi inacurat şi foarte nedrept pentru mulţi oameni. Ca şi cu orice document important filozofic sau de politică, contribuitorii sunt nenumăraţi pentru că ideile oricărei persoane sunt modificate şi îmbunătăţite în decursul timpului.
Carta a fost scrisă la început de către Colin Turner, compozitor şi producător de muzică din Dublin, Irlanda, dar multe din conceptele de bază au fost la început inspirate de 'Proiectul Venus' al lui Jacque Fresco şi seria de filme 'Zeitgeist' a lui Peter Joseph - vizionari care, fără îndoială, şi ei ar atribui inspiraţia lor multor altor influenţe istorice.
Ce este important e că, logic, acesta este următorul pas în progresul umanităţii, şi unul care asigură cel mai bine supravieţuirea noastră şi a companionilor noştri planetari. Cu aceasta în minte, Carta este, pentru toate intenţiile şi scopurile, un document care se scrie singur. 

Viitorul apropiat

Suntem în cel mai interesant punct în istoria noastră.
O mare eră de schimbare aproape că a sosit, dar lucrurile se pot înrăutăţi înainte să se îmbunătăţeasca pentru că mulţi se luptă să menţină vechiul sistem. Semnarea şi sprijinirea Cartei Lumii Eliberate pot ajuta să aducă aceste schimbări mult mai devreme, mai pacifist şi fără o suferinţă nenecesară. Idea Cartei este simplă.
Complicat este sistemul nostru curent, şi desfacerea acestuia poate să ia ceva timp, dar aceasta este o iniţiativă răbdătoare, proiectată să progreseze încet şi sigur într-o singură direcţie - spre adevărata libertate, abundenţă şi sustenanţă.
Vă rog să daţi acestei iniţiative consideraţia dv. cea mai înaltă. Mulţumesc.

Filmuletul


Pentru mai multe informatii utile, implicare vizitati siteul freeworldcharter

6 comentarii:

⊙ spunea...

Carta nelibertatii este denumirea ce exprima cu adevarat natura si scopul acesteia si este doar unul din instrumentele schimbarii ce va veni care numai libertate nu va aduce desi va parea astfel.

⊙ spunea...

Erata: Carta sclaviei nu a nelibertatii.

Unknown spunea...

Se poate mai explicit, la ce va referiti?
Ce se intampla acuma in societate, capitalismul, sistemul monetar, democratia, sau socialismul de odinioara seamana a libertate careva?

⊙ spunea...

Fortele oculte care sunt in spatele acestei Carte sunt aceleasi forte ce sunt si in spatele asa numitei "elite" a societatii. Aceeasi "elita" ce promoveaza ideea resetarii sistemului, de implementare a unui nou sistem, fara a arunca lumina asupra evolutiei vechiului sistem.

Carte promoveaza in scop ocult o viziune incompleta asupra vietii din care voi mentiona doar 2 idei, cea conform careia "fiinta umana e totusi un animal - deşi mult superior" iar banii reprezinta principala cauza a declinului societatii umane. Se considera ca banii sunt cauza reala a lacomiei, o afirmatie ce nu corespunde adevarului in acest sens se poate cerceta viata oamenilor pentru care banii nu sunt o lipsa dar totusi lacomia se manifesta mai puternic decat in cazul oamenilor care nu sunt in aceasta situatie. Carta evita complet dimensiuna spirituala a vietii.

Aceasta Carta este doar unul din multe alte instrumente prin care forte oculte pregatesc de secole calea pentru evenimente viitoare ce se vor desfasura pe scena lumii. Prin forte oculte inteleg atat organizatii, ordine si confrerii precum si forte, entitati spirituale ale lumii invizibile ale caror eforturi vor culmina in viitorul apropiat cu intalnirea Intelept oranduita a umanitatii cu entitatea ce este numita in stiinta spirituala Ahriman. Aceasta intalnire va avea ca impuls principal promovarea unei spiritualitati ce se va baza exclusiv pe ratiune in care fiinta umana va fi privita ca un animal superior. Societatea umana va fi bazata pe tehnologie in cel mai inalt grad iar fiinta umana isi va pierde in mod subtil libertatea de vointa iar egoismul se va dezvolta intr-o forma fara precedent. Toate acestea vor contribui atat la distrugerea civilizatiei umane actuale intr-un viitor ceva mai indepartat cat si la formarea in stare latenta a civilizatiei urmatoare.

Ahriman este entitatea spirituala ce actioneaza sub influenta entitatii spirituale ce este cunoscuta sub diferite nume de-a lungul timpului precum Soarele Negru, Sorath, Apophis, Typhon si are un rol Intelept oranduit in cadrul sistemului solar.

Iliev spunea...

Daruiesc pentru a darui mai departe prosperitate.
Inregistrare gratuita cu mic cu mare pe:
www.sc-net.ro

Inchirieri auto Bucuresti spunea...

Mai mult decat o carte extraordinara.