27 februarie 2009

Despre Stafii - II

......

Frica de dragostea pierduta
Provine din obiceiul poligam al omului de a fura tovarasa de viata a seamanului sau si din obiceiul de a profita oricand are ocazia.Aceasta este cea mai dureroasa dintre frici.Aceasta frica dateaza din epoca de piatra cand barbatii furau femei cu brutalitate.Acest lucru se intampla si acum doar tehnica s-a schimbat,promit haine frumoase,masini lux si alte momeli eficiente.
Simptome care demonstreaza frica de a nu va pierde dragostea :
Gelozia.obiceiul de a suspecta persoana iubita fara vreun motiv intemeiat;obiceiul de a acuza sotia,sotul de infidelitate fara motiv;suspiciune asupra tuturor.
Gasirea nodului in papura.
Jocurile de noroc.obiceiul profitarii de ocazii intamplatoare pentru a oferi bani celor iubiti;obiceiul de a cheltui mai mult decat isi permite;acumularea de datorii pentru a oferi daruri.
Frica de batranete
Apare din : 1.gandul ca batranetea poate aduce saracie; 2.din invatamintele false ale trecutului asociate cu "focul iadului" si altele menite sa faca din om un sclav al fricii.
Mai apare si neincrederea sa in semeni,care pot sa ii fure bunurile;posibilitatea imbolnavirii.Erotismul,alta cauza,nimeni nu se bucura cand atractia sexuala se diminueaza :).Adapostul saracilor e o imagine cumplita,pierderea independentei fizice si financiare.
Simptome care demonstreaza frica de batranete :
Incetinirea prematura.tendinta de a o lasa mai moale pe la 40 de ani ( varsta maturitatii mentale ) dezvoltand un complex de inferioritate datorat varstei.
Scuza de a fi batran.obiceiul de a se scuza datorita varstei inaintate.
Uciderea initiativei.initiativa,imaginatie,increderea in sine se pierd.
Frica de moarte
Pentru unii e cea mai cruda frica.Pot fi provocate de fanatismul religios.Asa numiti "pagani" le e mai putin frica de moarte.Totusi,azi exsita acces la multe informatii,fata de evul mediu,care pot scapa oamenii de frica mortii ( biologie,astronomie,fizica cuantica,geologie etc.)
Lumea se compune din energie si materie.Nici una nici alta nu pot fi create sau distruse,ambele se pot transforma.Viata este energie,astfel ca viata nu poate fi distrusa.Ca si alta forma de energie,ea poate traversa diferite procese de tranzitie,sau modificare,dar nu poate fi distrusa.Moartea e pura tranzitie.
Simptome care demonstreaza frica de moarte :
Gandul la moarte.este mai des intalnit la batranete,dar si tinerii se gandesc la moarte.Se datoreaza lipsei scopului,incapacitatea de a gasi o ocupatie potrivita.Un om ocupat nu se gandeste la moarte.
Asocierea cu frica de saracie.saracirea celor iubiti prin moartea noastra.
Asocierea cu boala sau lipsa de echilibru.boala fizica poate duce la depresie psihica.Dezamagirea in iubire,fanatismul religios,nebunia sunt alte cauze.

Niciun comentariu: