9 februarie 2010

Sa slujim Viata Insasi

De la postarea de ieri, legata de fumat, mi-am adus aminte de un fragment-adevar din cartea "Dumnezeul de maine" - Neale Donald Walsch despre cum ar trebui sa pastram, slujim Viata Insasi ( adica tot ce Este, asa cum este dat de la Creator ) inainte de a satisface Micul Sine ( Eul ).

"Un om pune tigara in gura si se pregateste sa o aprinda. A mai facut-o de o mie de ori inainte. Actiunea este un automatism, o rutina. Insa in aceasta zi, in acest moment, se intampla ceva. Poate ca a citit o carte. Poate ca a auzit acest dialog. Nu conteaza. Chiar acum, este deasupra oricarei gandiri. Actioneaza din impuls. Impulsul divin din el a ales sa slujeasca Viata Insasi, inainte de a sluji Micul Sine. Fara a se gandi, omul pune jos tigara neaprinsa. Arunca si chibriturile. Dintr-o data, ii este foarte clar ca nu o sa mai fumeze. Claritatea i-a venit fara ganduri. Pur si simplu, este o cunoastere. Lunga sa lupta cu tutunul a luat sfarsit.

O femeie se trezeste in toiul noptii. Si-a auzit copilul plangand. Este epuizata. A avut o zi lunga, ce pare sa se lungeasca si mai mult. Dar acum, ea nu se gandeste la asta. Nu se gandeste la nimic. Se misca rapid si iubitor, cu inima deschisa larg. Asa este o mama - si nimic nu se aseamana cu asta, in univers.

Aceasta este o fiinta care actioneaza dupa impulsul divin. Ea este Divinul, care se exprima pe sine impulsiv. Zambeste bebelusului pe care il tine in brate, iar zambetul acesta nu este creat de mintea ei. El vine direct din cer. Asta inseamna a sluji Viata prin Viata si prin tot ce este In viata - inainte de a avea vreun gand legat de asta. Asta inseamna a sluji inca dinainte de a te gandi sa slujesti.
Acesta este genul de lucru pe care il faci cand esti afara din minte. Nu esti blocat in minte. Vii din cu totul alt loc. Asta inseamna "pastrare". Aceasta idee, de a servi Viata Insasi inainte de a sluji Micul Sine - asta inteleg eu prin "a pastra". Nu este ceva ce decizi constient. Este o combinatie a alegerii subconstiente, a alegerii superconstiente si a alegerii supraconstientului tau - adica a "Marelui Sine".

Daca v-am starnit interesul cartea o gasiti la http://www.editura-foryou.ro/

Un comentariu:

TreXeL spunea...

cum ramane cu masturbarea?