8 februarie 2014

"Coreea de Nord, nimic de invidiat" - un documentar de Adelin Petrisor

Probabil tara cea mai asemanatoare descrierilor orweliene din 1984, Coreea de Nord, in care absolut totul este controlat si supravegheat, un buncar pentru milioane de locuitori supusi si obedienti. 
Tara cu un singur gras, conducatorul Kim Jong-un, in varsta de 28 de ani, nepotul lui Kim Ir-sen fondatorul statului cunoscut drept Presedintele Etern. 
Tara in care din 25 de milioane de locuitori 8 milioane sunt soldati activi si in rezerva. 
Muzica patriotica rasuna in difuzoarele din centrul orasului in miezul zilei, televiziunea nationala trasmite doar emisiuni cu caracter patriotic, iar revistele sau CD-urile muzicale sunt toate dedicate conducatorului de la Phenian.

„O ţară în care absolut tot ce faci este controlat, o ţară în care nu ai voie să te plimbi în capitală, trebuie să ceri aprobare ca să-ţi vizitezi rudele", povesteşte Adelin Petrişor despre experienţa sa în Coreea de Nord.

Dupa ce a transmis de la fata locului in numeroase zone de conflict, in 2012 Adelin Petrisor a ajuns, impreuna cu colegul sau Catalin Popescu, in Coreea de Nord, o tara izolata de restul lumii, in care cultul personalitatii unui dictator comunist a fost „perfectionat” in timp. A fost prima echipa TV din Romania careia i s-a permis accesul aici dupa 1989.

Volumul Tara cu un singur gras (prefata de Emil Hurezeanu, cu 16 fotografii din Coreea de Nord), aparut in colectia „Ego. Publicistica” a Editurii Polirom, prezinta vizita la Phenian a celor doi jurnalisti, care au incercat sa surprinda cit mai mult din realitatea de zi cu zi din Coreea de Nord, fiind din acest motiv si protagonistii unor incidente neplacute.

Cu unele dintre cele 16 fotografii color care ilustreaza relatarile din carte Adelin Petrisor a participat la International Photography Awards, unde a cistigat premiul la sectiunea „Editorial Non-Pro” si s-a numarat printre finalistii sectiunii „Discovery of the year”. (polirom.ro)

Un documentar de Adelin Petrisor

Mai puteti urmari emisiunea Garantat 100% cu Adelin Petrisor povestind despre experienta Coreea de Nord.
Emisiunea aici.

5 comentarii:

Bogdan Bratu spunea...

Salutare, te intereseaza link exchange cu urmatoarele site-uri? http://www.filmetitrate.net/ - Filme Titrate, http://www.timeline-covers.org/ - Facebook Covers

Rent a car Bucuresti spunea...

O tara condusa de o minte bolnava.

Cristian spunea...

Ma numesc Cristian, te contactez in legatura cu site-ul tau. Ma ocup de comunicarea brandului MaxShop, care detine 3 site-uri online. Ti-am studiat blog-ul si cred ca am putea face o campanie impreuna.

Sunt interesat intr-o posibila colaborare de tip guest post, advertorial sau alte variante ce pot contine link catre unul dintre website-urile de care ne ocupam. Te rog sa-mi spui cum ti se pare ideea pe contact[@]maxshop.ro

Sper sa gasim o solutie.

Multumesc si o zi placuta in continuare,
Cristian

免費a片下載 spunea...

戴子郎
戴子郎團隊
戴子郎投資學院
戴子郎的漏洞投資學
戴子郎百家樂
偷拍藝人走光
偷情聊天室
偷拍直播
偷拍裙底直播

اوائل الرياض spunea...
شركة تنظيف منازل بالرياض
شركة تنظيف فلل بالرياض
شركة عزل خزانات بالرياض
شركة رش مبيدات بالرياض
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة مكافحة النمل الابيض بالرياض
شركة تنظيف خزانات بالرياض
شركة تنظيف بالرياض
شركة تنظيف مسابح بالرياض