19 mai 2009

Mici momente universale...

Ce ar fi sa vorbim putin despre lucrurile pe care le avem in comun noi oamenii. Sa punctam cateva asemanari decat diferentele dintre noi. Pentru ca tot ce auzi in ziua de azi vorbeste despre diferentele dintre noi. Media, politica vorbeste despre lucruri care ne separe care ne fac diferiti unii fata de altii. Asa opereaza clasa de sus,elita in orice societate...incerca sa divizeze restul populatiei, mentin o oarecare lupta, frica, panica intre clasa de mijloc si clasa muncitoare intre timp ce ei fura toti banii. Simplu si functionabil. Orice diferente, despre asta vor vorbi : religie, etnie, nationalitate, venituri, educatie, statut social, sexualitate etc orice doar sa se mentina o oarecare stare de conflict. Dar cum ramane cu acele mici asemanari, acele mici lucruri care le avem in comun, mici momente universale..pe care le experimentam fiecare dintre noi.
Ti s-a intamplat vreodata sa stai in mijlocul camerei ... si sa nu stii ce cauti defapt acolo? Sau ajungi in birou si te intrebi "Ma, ce naiba am vrut sa fac in birou?"
Sau ti s-a intamplat ca toata ziua de miercuri ... sa crezi ca defapt e joi? Pe parcursul intregii zile?
Ai visat vreodata ca te urmareste cineva si vrei sa fugi de el si numa' nu poti? E aproape in spatele tau, dar talpa parca ti'e lipita de asfalt si nu poti scapa?
Sau ai visat vreodata ca esti urmarit si te-ai cocoţat pe undeva sa scapi de ei, apoi te arunci ( din pom, de la etaj, casa scarii etc. ) si in picaj simti o furnicatura puternica in tot corpul si cand sa faci POC ... te trezesti din somn?
Ai incercat vreodata sa ridici un geamantan care ti-ai inchipuit ca e greu ... dar defapt nu a fost?
Ai calatorit vreodata cu trenul mai multe ore zbîţa zbîţa ( 4,5,10 ore ) si cand ai coborat din el ... aveai senzatia ca inca mai esti pe tren? Apoi intr-una din statii te uiti pe geam, pe linia alaturata un alt tren, apoi careva porneste ... si nu stii defapt care dintre ele a pornit?
Ai urcat vreodata pe scari si cand ai vrut sa faci ultimul pas ai crezut ca mai e o scara? Sau la fel cand cobori? "Pot sa jur ca a mai fost o treapta."
Ti s-a intamplat vreodata, in timp ce faci pipi sa iti vina sa stranuti? E groaznic, pentru ca iti dai seama ca nu poti sa o faci.
vezi George Carlin

4 comentarii:

claudia spunea...

:D
n-am ajuns niciodata sa fac poc,intotdeauna m-am trezit inainte.faza cu stranutul e hazlie,nu imi aduc aminte sa mi se fi intamplat.m-ai facut sa zambesc de buna dimineata.ms.!

Radu Boţoiu spunea...

V-ati scarpinat in fund? Stiti.. numai asa, stai si te uiti pe geam si te scarpini.... :)) rip carlin

Radu spunea...

Claudia, asta sunt eu...fac oamenii sa rada :D . intreaba-l pe trexel :P
Mugur, nu stiu daca poti sa induci un stranut dar stiu ca nu merg amandoua in acelasi timp :) pipi se va opri.
Radu B, I submit :P

Anonim spunea...

As putea spune ca mi s-au intamplat toate, aproape la fel. La mine visul cu cineva care ma urmareste si faptul ca sar de undeva ca sa scap de el sunt in acelasi vis. Deosebirea e ca eu, simt ca mi se lipesc picioarele de pamant si ca nu mai am cum scapa, desi as alerga, tensiunea creste... simt in ceafa pericolul iminent... dar...scaparea vine de la o prapastie ce se deschide in fata mea...sar, dar nu cad, eu ma ridic... sar si zbor... peste prapastie, peste varfurile copacilor... atunci ma trezesc... obosit, dar uimit de zborul din vis...