18 noiembrie 2009

Film - Spring,Summer,Fall,Winter...and Spring - 2003

"An elegantly simple, profound buddhist fable."

Un film care l-am putea pune in categoria filmelor hmm. Viata unui calugar buddhist retras intr-un templu plutitor in mijlocul unui lac inconjurat de munti si a unui copil, discipol.
Daca ne uitam putin la titlu ( primavara, vara, toamna, iarna ...si primavara ) acesta scoate in evidenta ideea ciclitatii naturii...dar si a vietii ; prin fiecare anotimp asistam la natura trecatoare a vietii in manifestarea sa pura : nastere, durere, dragoste, disperare, moarte si renastere.
Cel care vorbeste cel mai mult, de-a lungul filmului, esti chiar tu. Ca modalitate de comunicare prin cuvinte filmul e sarac, totusi acele cateva fraze din film ( vreo 20 ) sunt bine alese, pline de esenta si invataminte.
Filmul iti trasmite mesajul sau, pe langa putinele cuvinte, prin simplitatea lucrurilor, a vietii, prin frumusetea naturii, dar mai ales prin calatoria micului discipol de la ignoranta, nestiinta - prin cruzimea inocenta a copilariei, erotismul adolescentei, pierderea de sine a maturului - pana la "trezire" si intelepciunea unui maestru.

Filmul online pe stagevu.com



Pentru a viziona filmul online aveti nevoie de DivX Player instalat. Daca nu il aveti se poate descarca AICI . Pentru Full Screen aveti buton in dreapta jos.
Click butonul download pentru ca filmul sa ruleze, asteptati cateva minute sa se incarce.
Subtitrarea la film o puteti descarca AICI. , varianta 4 sigur functioneaza.


Niciun comentariu: