6 noiembrie 2009

Masuri de prevenire AH1N1

SFATURI PENTRU GRIPA AH1N1 - Centrul Medical Unirea - Serviciu cu suflet

Singurele porti de intrare ale virusilor sunt narile si gura / gatul. Intr-o epidemie globala de aceasta natura, este aproape imposibil sa nu intram in contact cu virusul H1N1 in ciuda tuturor precautiilor. Contactul cu virusul H1N1 nu este o problema atat de mare pe cat este proliferarea.
Chiar daca sunteti inca sanatosi si nu prezentati niciun simptom al infectiei cu virusul H1N1, pentru a evita proliferarea, agravarea simptoamelor si dezvoltarea unor infectii secundare, cativa pasi foarte simpli, pasi nu pe deplin subliniati in majoritatea comunicatelor oficiale, pot fi practicati ( in loc sa ne concentram pe modul de stocare a medicamentelor antivirale):

Spalarea frecventa a mainilor.

• Abordarea "Jos mainile de pe fata". Rezistati tuturor tentatiilor de a va atinge orice parte a fetei (cu exceptia cazului in care vreti sa mancati, sa va spalati sau sa va palmuiti).

Faceti gargara de doua ori pe zi cu apa calduta sarata (folositu apa de gura Listerine daca nu aveti incredere in sare). Virusul H1N1 dureaza 2-3 zile dupa infectarea initiala in gat / cavitatea nazala pana sa prolifereze si sa manifeste simptomele caracteristice. Simpla gargara previne proliferarea. Intr-un fel, gargara cu apa sarata are acelasi efect pe o persoana sanatoasa pe care medicamentul Tamiflu il are pe o persoana infectata. Nu subapreciati aceasta metoda de prevenire simpla, ieftina si puternica.

• In mod similar punctului nr. 3, curatati-va narile cel putin o data pe zi cu apa calduta sarata. Nu toata lumea poate fi priceputa la Jala Neti sau Sutra Neti (pozitii Yoga pentru curatarea cavitatilor nazale), dar suflarea puternica a nasului o data pe zi si curatarea ambelor nari cu betisoare din bumbac inmuiate in apa calduta sarata este foarte eficienta in scaderea numarului populatiei cu infectie virala.

Sporiti-va imunitatea naturala cu alimente bogate in Vitamina C ( fructe citrice). Daca trebuie sa luati tablete de Vitamina C sub forma de supliment, asigurati-va ca acestea contin si Zinc pentru a accelera absorbtia.

Beti cat mai multe lichide calde. Acestea spala virusii de proliferare din gat inspre stomac acolo unde nu pot supravietui, prolifera sau produce niciun rau.

2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Buna seara!
Multumesc mult!!!

TreXeL spunea...

bine doftore :)