18 mai 2009

Raidul ucigas!

Aseara stateam la calculator, ca in fiecare seara dealtfel, citeam diferite bloguri. Muzica cu volum redus, jaluzele trase, usa de la camera inchisa, fereastra deschisa usor totusi sa intre putin aer. Veioza de pe masa de birou face putina lumina cat sa vad ce bat in tastatura. Cu ochii in calculator si cu gandul dus intr-o alta lume, la un moment dat ma trezesc ca stau si ma uit la un tantar picat chiar sub veioza. Se zbatea. Incerca sa isi ia zborul...zzz...zzz...apoi BUF! Pica inapoi. Mi-a captat atentia incat m-am aplecat putin sa vad mai bine ce se intampla. Tantarul incerca sa prinda viata dar nu putea. Era picat pe spate. Se arunca parca din aripi sa poata sa se puna pe picioare..in zadar. Se zvarcolea, apoi a inceput sa dea din picioare in stanga dreapta..incerca sa respire dar nu putea. Sleit de puteri cedeaza si ramane nemiscat timp de cateva secunde. Mai apoi o ultima zvacnire, o ultima miscare dupa care picioarele si le impreuneaza..si caput. Normal ca toate acesta se datoreaza faptului ca am bagat Raid-ul in priza pentru ca era plin de tantari. Printr-o simpla comparatie, m-am gandit mai apoi, oare si viata omului e la fel? Stiu si sunt pe deplin de acord ca in viata e bine sa te ghidezi "totul depinde de mine". Daca nu incepi sa gandesti asa nu ajungi sa fi responsabil pentru nimic in viata. Dar..oare exista si altceva, altcineva care te poate influenta,te poate tine la pamant? Te zbati, te ridici, pici apoi iar te ridici si iarasi pici,te ridici. Desi tantarului i-am aratat o lume buna la mine si i-am oferit conditii caldura,lumina becului etc. iar mai apoi Raidul la omorat. Desigur nu eu..ci Raidul.
Oare, noi oamenii, traim oarecum la fel? Traim intr-o "camera" de acest gen? S-ar putea sa fie si "sistemul" de vina? Se poate ca cineva sa fi pus Raidul in priza si pentru noi?
Oricum, "o masca de gaz" sa simtim si altfel e necesar.

5 comentarii:

claudia spunea...

sunt 5 bloguri pe care le urmaresc constant,unul fiind al tau.si de fiecare data ma intreb cu regret de ce ,pana mea ,nu-mi va fi dat niciodata sa ma inconjor de oameni ca voi 5?

Radu spunea...

claudia, dc spui asta? poi de mine esti la o aruncatura de bat :).
asadar...

Anonim spunea...

Radu, filosofia ta e foarte buna...
"totul depinde de mine"... si te responsabilizeaza, ai dreptate.
Multumesc pentru invataura!

Unknown spunea...

al2lea, mersi pt aprecieri :)

DOAR NOI spunea...

Imi place sa cred ca au si ele menirea lor... si, prefer sa-mi pun perna pe cap si sa le las sa traiasca. :)
Oare am inebunit?