7 noiembrie 2009

Film - Conversatii cu Dumnezeu - 2006

"It happend to him, it can happen to you,
...is happening to you, and you."

Un film care te inspira. Te inspira pentru ca este povestea adevarata despre viata emotionata si plina de provocari a lui Neale Donald Walsch, autorul seriei de carti Conversatii cu Dumnezeu. Producator si regizor este Stephan Simons, cel care a regizat printre altele si "What dreams may come" .
"Conversatii cu Dumnezeu mi-au ramas in minte dar mai ales in inima de apoape 10 ani acum. In ultimul deceniu mi-am dorit foarte mult, din povestea de viata emotionanta si surprinzatoare a lui Neale, sa realizez un film. Ca regizor principiu de baza a fost ca acest film trebuie sa fie din inima si a inimii."

Cum a ajuns Neale Donald Walsch sa aiba o conversatie cu Dumnezeu :

"Am ajuns intr-un moment cumplit al vietii mele in care nimic nu mai functiona.Cariera mea s-a prabusit. Aveam o cariera in audiovizual, in televiziune mai exact.Relatia mea cu persoana iubita statea sa se prabuseasca, iar cu sanatatea eram la pamant. Nimic nu functiona defapt. Nu puteam intelege de ce.
In cele din urma, ma trezisem intr-o seara, in toiul noptii, plin de frustrare si furie, am inceput sa ma plimb prin casa si ma intrebam ce trebuie sa fac ca viata mea sa functioneze? Ce am pacatuit ca trebuie sa imi traiesc viata intr-o continua chinuiala?
Iar cineva mi-a spus regulile. Voi juca rolul principal doar arata-mi scenariul. M-am asezat pe canapea, era 4:20 dimineata, si am auzit o voce.
Iar vocea mi- a spus : Neale, chiar vrei sa afli rapsunsul la toate intrebarile astea, sau doar inventezi?
Am avut multe discutii in ultimii 15 ani, daca aceasta voce a fost reala sau doar imaginatie, ceva in capul meu. Dar nu a contat pentru mine pentru ca, ce s-a intamplat dupa aia, a fost sa primesc informatii incredibile. Cere si ti se va da.

Raspunsuri la toate intrebarile care le puneam si raspunsuri la intrebari care nici nu stiam ca exista. Iar raspunsurile veneau atat de repede incat am luat ceva de scris si am inceput sa notez tot ce auzeam. Apoi ceva interesant s-a petrecut. Intre timp ce notam ce auzeam, raspunsurile pe care le primeam au dat nastere la alte intrebari.
Nu inteleg. Asta ce vrea sa insemne? Asta cum e posibil? Si am primit raspunsul la aceste intrebari. Apoi alta intrebare si raspunsul a venit…, inainte sa imi dau seama ca e un soi de dialog care a durat foarte multe ore si defapt foarte multi ani…care continua si in ziua de azi. Eu numesc acest dialog Conversatii cu Dumnezeu pentru ca asa l-am experimentat eu, asa a aparut o carte pe care unii oameni au citit-o."

Mesajul lui Neale Donald Walsch :

"Am un sistem de gandire care mi-a fost oferit prin intermediul cartii Conversatii cu Dumnezeu. Este o intreaga cosmologie. Iar cosmologia sugereaza ca nu exista o singura cale adevarata, o singura credinta adevarata, sau o singura religie adevarata, una singulara.
Nu as spune ca nici una nu e o cale adevarata, defapt cred ca toate sunt cai adevarate. Fiecare dintre ele. Dar nu exista o cale singulara. Cred ca orice cale urmam, daca o urmam cu puritate, cu onestitate, cu integritate, cu credinta, cu dorinta de al cunoaste mai bine pe Dumnezeu si pentru a trai o viata mai buna, cred ca putem ajunge acolo. Si nu cred ca Dumnezeu spune : poi tu ai ales calea gresita, astfel ca nu esti bine venit acasa. Nu cred ca Dumnezeu spune asta."

"Dumnezeu vorbeste cu dn. Walsch dar nu numai cu dn. Walsch in exclusivitate, ci cu toata lumea. Dumnezeu vorbeste cu toata lumea mereu. Intrebarea nu e cu cine vorbeste Dumnezeu, intrebarea e cine asculta?"

Filmul online pe youtube.com

8 comentarii:

Amrita spunea...

cum nu se poate mai bine, multumesc.
am visat intr-o noapte ca tr sa citesc "conversatiile...", insa... mult timp s-a mai scurs de atunci, nu stiu daca le vazusem pe tarabe, cert e ca am visat.
il citesc de 2 luni si fiecare pagina apare in acord cu clipa prezenta, de ce? habar nu am..
multumesc pentru film!

Alina spunea...

Si la mine toate cartile lui Neale au venit exact atunci cand aveam nevoie de ele... Mi s-a intamplat de multe ori sa fac o pauza in citirea lor, doar pentru a le relua "intamplator" exact cand aveam ceva anume de inteles. :)

Aseara dupa ce m-am uitat la K-PAX am inceput sa ma mai uit prin volulmul III, si am dat peste fragmentul asta in care Dumnezeu ii zice lui Neale: "Pentru ca aceasta conversatie nu a fost niciodata facuta cu intentia de a ramane numai pentru tine. Ea se indreapta catre milioane de oameni din lumea intreaga. Ea a fost pusa in mana fiecarei persoane, exact atunci cand a avut nevoie de ea, uneori in modurile cele mai miraculoase. I-a dus catre intelepciunea pe care ei insisi au cerut-o si care se potrivea perfect cu momentul in care se aflau in viata.

Aceasta este minunea a ceea ce se intampla aici: ca fiecare dintre voi a ajuns la acest rezultat prin sine insusi. Vi se pare ca altcineva v-a dat aceasta carte, v-a pus in fata acestei conversatii, a deschis acest dialog, dar voi sunteti cei care v-ati adus Sinele aici."

Anonim spunea...

Thx man !

Radu spunea...

cu placere copii :D

Mnemosyne spunea...

10x Radu. Cea mai tare faza din film e cand tipa din autobus ii arata ceasul la Neale. :))

CarpathianAnonymous spunea...

invata-ne si pe noi cum putem pune subtitrare si in acelasi timp sa vizionam filmu din web player

Radu spunea...

rasputin, am incercat sa incarc filmul cu vlc player de pe web dar nu merge.
so, va trebui sa downloadezi filmul pe calculatorul personal apasand butonul download, apoi cobori titrarea la film.
cele bune!

Anonim spunea...

imi poti trimite si mie, te rog, link-ul de unde as putea sa descarc filmul? merci
geta.condila@yahoo.com