2 ianuarie 2010

Legile Kybalionului

Aceste principii univerasale au fost enuntate de Hermes Trismegistul, tatal intelepciunii oculte, fondatorul astrologiei si alchimiei. Hermes Trismegistul a fost asimilat cu zeul Thot pentru egipteni, Hermes-zeul intelepciunii pentru greci, Mercur pentru romani.

Cele 7 legi ale Kybalionului pe scurt :

1.Legea mentalismului :
Totul este spirit; Universul este mental.

2. Legea corespondentei :
Ceea ce este sus este ca si ceea ce este jos; ceea ce este jos este ca si ceea ce este sus.

3. Legea vibratiei :
Nimic nu sta, totul se misca, totul vibreaza.

4. Legea polaritatii :
Totul este dublu ; orice lucru are doi poli ; totul are doua extreme ; asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie ; polii opusi au o natura identica, insa de grade diferite ; extremele se ating ; toate adevarurile nu sunt decat semiadevaruri ; toate paradoxurile pot fi conciliate.

5. Legea ritmului :
Totul se scurge inauntru sau inafara ; orice lucru are durata sa ; totul evolueaza apoi degenereaza ; balansul pendulei se manifesta in toate si masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei sale la stanga ; ritmul este constant.

6. Legea cauzei si efectului :
Orice cauza are efectul sau si orice efect are cauza sa ; totul se intampla conform Legii ; hazardul nu este decat un nume dat unei Legi necunoscute ; sunt numeroase planuri ale cauzalitatii, insa nimic nu scapa legii.

7. Legea genului :
Este un gen in toate lucrurile ; totul are principiile sale, masculin si feminin ; genul se manifesta pe toate planurile.

Legile Kybalionului

2 comentarii:

TreXeL spunea...

na ma, te laudai ca nush ce poza o sa pui

anonym spunea...

multumesc.interesanta carte